Facebook Home lockscreen beschikbaar na update

Redactie
2 augustus 2013, 9:55
2 min leestijd
Facebook Home lockscreen beschikbaar na update
Facebook Home lockscreen

De officiële Facebook-app heeft een update gekregen die het Facebook Home lockscreen naar Android brengt. Het lockscreen was, ondanks de vele kritieken op Facebook Home, één van de meest gewaardeerde functies van Facebooks softwarelaag. Deze is nu, zonder de gehele software, ook op je Android-toestel te activeren.

Op dit moment worden de Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note 2, Nexus 4, HTC One X, HTC One X+ en HTC One ondersteund. De Galaxy S4 en Nexus 4 zijn nieuw in deze rij: die worden sinds de update aan de lijst van ondersteunde apparaten toegevoegd.

Het nieuwe Facebook Home lockscreen geeft gebruikers de mogelijkheid om tijdens het ontgrendelen de laatste statusupdates van vrienden te zien. De foto’s worden groot op je scherm getoond en je kunt in één keer de bijbehorende tekst lezen en de likes zien. Druk je hierop, dan wordt een scherpje op je lockscreen getoond waar je reacties kunt lezen of er zelf één kan toevoegen. Ook liken lukt vanaf het lockscreen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Home lockscreen ontgrendelen

Aan de onderkant van het Facebook Home lockscreen is jouw profielfoto van Facebook te zien, in hetzelfde bekende Chat Head-bolletje als bij Facebook Messenger het geval is. Dit bolletje kun je naar boven (ontgrendelen), links (camera) of rechts (Facebook Messenger) slepen. Het Facebook Home lockscreen is na de update van de Facebook-app via de instellingen te activeren. De optie staat helemaal onderaan de lijst.

Facebook Messenger ook geüpdatet

facebookmessenger

Facebook Messenger heeft ook een update gekregen. In de nieuwe versie van de berichten-app van Facebook wordt het mogelijk om Chat Heads op meer low-end Android-toestellen te gebruiken, waaronder bijvoorbeeld de Galaxy Y en HTC Wildfire. Dit is een belangrijke update, want Chat Heads – de bolletjes die op het scherm te zien zijn en Facebook-gesprekken aangeven, zijn één van de belangrijkste vernieuwingen op mobiel gebied voor Facebook.

Download Facebook en Facebook Messenger

Beide Facebook-apps zijn gratis in de Google Play te downloaden. De Facebook-update wordt op dit moment naar Facebook Beta gebruikers uitgerold, maar moet vandaag ook beschikbaar komen voor de normale Facebook-app.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Download: Facebook (gratis)

Download: Facebook Messenger (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu