Facebook Home op 1 miljoen downloads, uitrol naar HTC One en Galaxy S4 begint

Redactie
10 mei 2013, 10:12
2 min leestijd
Facebook Home op 1 miljoen downloads, uitrol naar HTC One en Galaxy S4 begint
facebook-home-s4

Facebook heeft bekendgemaakt dat Facebook Home nu op 1 miljoen downloads staat. Zonder dat het officieel is aangekondigd is bovendien de uitrol begonnen naar de HTC One en de Galaxy S4. Gebruikers krijgen nog wel een foutmelding als ze Home proberen te installeren, maar wie dat negeert kan de sociale schil gewoon installeren.

facebook-home-gs4

Home was aanvankelijk alleen beschikbaar op de Galaxy S3, Galaxy Note 2, HTC One X en HTC One X+. Bovendien kwam er een speciale smartphone uit die HTC in samenwerking met Facebook had ontwikkeld, de HTC First. Dat toestel is inmiddels in de uitverkoop gegaan in de VS: van $99 naar $0,99 bij een tweejarig abonnement. Maar je hoeft geen nieuw toestel te kopen om Facebook Home te kunnen proberen. Op de HTC One en Samsung Galaxy S4 werkt het nu ook, hoewel je nog steeds een foutmelding moet wegklikken.

Gebruikers die Facebook Home probeerden te installeren op een S4, zoals op de foto hierboven, krijgen een waarschuwing dat het toestel niet wordt ondersteund. Kies je de optie ‘Use Home Anyway’, dan wordt de sociale schil gewoon geïnstalleerd. Je wordt in dat geval doorgestuurd naar de Android-launcher. Aanvankelijk golden er voor Facebook Home regionale beperkingen, waardoor je de app nog niet in Google Play kon zien. Sinds 17 april is Facebook Home officieel ook in Nederland beschikbaar. In de beschrijving van de Facebook Home-app wordt nog geen melding gemaakt van de nieuwe toestellen. Een officiële aankondiging wordt later vandaag verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Bij het installeren van Facebook Home op de HTC One krijg je niet de foutmelding zoals hierboven getoond. Bij de aankondiging van Facebook Home werd wel gezegd dat de HTC One en de S4 op termijn ondersteund zouden worden. Breder beschikbaar stellen van Facebook Home is noodzakelijk als Facebook een voet aan de grond wil krijgen met de software. Het aantal van 1 miljoen is indrukwekkend, maar het stelt nog weinig voor in vergelijking met de ruim 1 miljard gebruikers die het sociale netwerk heeft. Eind april maakte Facebook bekend dat er een half miljoen downloads hadden plaatsgevonden.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu