De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook introduceert bevestigende like-duim voor chatberichten

Gijs Ettes
23 juni 2013, 11:34
1 min leestijd
Facebook introduceert bevestigende like-duim voor chatberichten
Facebook-Like

Facebook heeft stilletjes de mogelijkheid toegevoegd om de herkenbare like-duim te gebruiken in chats met andere Facebook-gebruikers.

De like-duim in de chat is ervoor om korte bevestigingsberichten zoals ‘ok’ of ‘k’ overbodig te maken, en is inmiddels te gebruiken in de Android- en iOS-versie van Facebook. Op de website van Facebook was de like-duim ook al toe te passen via de toetsencombinatie ‘(y)’.

Lees verder na de advertentie.

Sociaal netwerk Path kwam als eerste met de functie, zo meldt TechCrunch. Zij introduceerden de snelle bevestigingsmogelijkheid al enkele maanden geleden, in de vorm van een ietwat onduidelijker vinkje. Toen Path met de zogeheten chatstickers kwam, volgde Facebook ook niet veel later.

Facebook-update

De update van afgelopen week voor de Android-app van Facebook introduceerde eveneens de optie om de privacy-opties van een bericht na plaatsing aan te passen. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld achteraf voor kiezen om je bericht toch nog voor je moeder zichtbaar te maken, of om haar wat inzichten in je leven te besparen.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Download: Facebook (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu