De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Maak je eigen kunstwerken met Facebook Krabbelen

Redactie
7 oktober 2015, 17:06
1 min leestijd
Maak je eigen kunstwerken met Facebook Krabbelen

Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de opties die je hebt als je een foto wilt bewerken voordat je hem uploadt: Facebook Krabbelen. Hiermee leuk je je kiekjes op met een zelfgekrabbelde tekening.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe functie waarmee je kan tekenen op je foto’s in Facebook werkt zonder te updaten. Wel is  Facebook Krabbelen nog voor  iedereen beschikbaar en als dat wel zo is, werkt het niet altijd even goed.

Zo gebruik je Facebook Krabbelen

Facebook biedt al langer de mogelijkheid om via je Android-app foto’s in je status te bewerken met onder meer filters en emoticons. Met Facebook Krabbelen kun je nu in allerlei kleurtjes iets bij je foto tekenen. Dit doe je door na het uploaden van de foto links onderin op de afwisselende icoontjes te tikken. Als je drukt op het moment dat de schilderskwast in beeld is, komt de optie voor ‘Krabbelen’ tevoorschijn. Je kunt de kleur en kwast aanpassen, maar ook een tekening ongedaan maken of alles te wissen. De functie lijkt erg op de kleurfunctie die al enige tijd beschikbaar is in Snapchat, dat  overigens eigendom  van Facebook is.

Zoals gezegd hoef je geen update uit te voeren om Facebook Krabbelen te kunnen gebruiken.  Als bij jou de functie op dit moment nog ontbreekt, hoef je waarschijnlijk niet lang te wachten voordat het wel kan. Wel werkt de functie niet altijd even goed. Zo moet je soms meerdere keren de foto uploaden om de schilderskwast tevoorschijn te toveren, anders wordt het menu geopend zonder de tekenoptie.

→  Download Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu