De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 redenen om Facebook Lite te downloaden

Gijs Ettes
26 april 2017, 13:13
2 min leestijd
3 redenen om Facebook Lite te downloaden

Facebook Lite is nu eindelijk officieel in Nederland en België te downloaden. De uitgeklede variant is kleiner en gaat zuiniger om met je data.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Lite downloaden in Google Play

Facebook Lite, de lichtere versie van de Facebook-app voor Android, is eigenlijk bedoeld voor opkomende landen waar gebruikers niet de beschikking hebben over snel internet. Maar ook hier is Lite prima te gebruiken en op sommige punten zelfs beter dan zijn ‘grote broer’. Hoewel de standaard Facebook-app soepeler werkt en er mooier uitziet, is Lite een prima alternatief dat op sommige fronten de voorkeur verdient.

1. Klein en licht

facebook lite downloaden 1

Het grootste voordeel van Facebook Lite is dat de app enorm klein en licht is. Waar de normale Facebook-app al gauw 80MB in beslag neemt en een veelvoud aan cache, is Lite nog geen 1MB groot. Het cachegeheugen dat na verloop van tijd wordt opgebouwd, blijft eveneens beperkt tot slechts een tiende MB. Dat is voor gebruikers met een ouder Android-toestel erg prettig, zeker als hun opslagruimte beperkt en niet uitbreidbaar is.

2. Werkt ook met  slecht bereik

Hoewel je in Nederland en België op veel plekken snel mobiel kunt internetten via 4G, zijn er nog genoeg plekken waar het netwerk instabiel is. Je status checken met de relatief zware Facebook-app gaat dan traag of is überhaupt niet mogelijk.

Een pluspunt van Facebook Lite is dat de app efficiënt werkt en is ontwikkeld voor 2G-netwerken en plekken waar mobiel internet traag is. Daardoor werkt hij ook bij gebrek aan wifi, 4G of 3G; wel zo prettig als je regelmatig het land doorreist.

3. Chatten zonder Facebook Messenger

facebook lite downloaden 2

In 2014 haalde Facebook de chatfunctie uit zijn app, waardoor gebruikers die wilden chatten verplicht waren om over te stappen op Facebook Messenger. Bij Facebook Lite geldt de beperking niet en kun je gewoon chatten, zonder dat je daarvoor een aparte app nodig hebt. Ook dat bespaart kostbare MB’s.

De basisfunctionaliteit van Lite is overigens hetzelfde als die van de normale Facebook-app. Je kunt nog gewoon liken, reageren, foto’s en statussen delen en je tijdlijn checken. De app is volledig Nederlandstalig en kan desgewenst notificaties tonen. Vanuit de instellingen is het bovendien mogelijk om de beeldkwaliteit lager in te stellen, zodat de app nog minder data verbruikt.

Via onderstaande link kun je Facebook Lite downloaden in Google Play. Je hoeft dus niet meer een apart apk-bestand te downloaden en handmatig te installeren. Dat scheelt ook bij het updaten van de app.

Download Facebook Lite in Google Play (gratis)

Lees ook: Beperk je dataverbruik met deze 5 ‘Lite’-apps voor Android

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu