Facebook komt met ‘light’-versie van Android-app – update

Gijs Ettes
26 januari 2015, 9:50
1 min leestijd
Facebook komt met ‘light’-versie van Android-app – update

Facebook heeft onlangs een nieuwe versie van zijn Android-app gelanceerd die is bedoeld voor gebruikers met een trage internetverbinding en/of een trage smartphone. Facebook Lite is vooralsnog in een beperkt aantal landen te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Lite beperkt beschikbaar

Facebook Lite is sinds vorige week in Google Play te vinden, al heeft  Facebook weinig ruchtbaarheid aan de lancering van de app gegeven. Dat komt waarschijnlijk omdat deze vooralsnog alleen is te downloaden voor gebruikers in Bangladesh, Nepal, Nigeria, Sri Lanka, Sudan Vietnam, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Of en wanneer de light-versie van Facebook naar ons land komt, is niet bekend. Het kan zijn dat de applicatie alleen voor opkomende landen is bedoeld.

Qua functionaliteit is Facebook Lite vergelijkbaar met de normale Facebook-app, al is het design – zoals je in de screenshots hierboven ziet – een stuk simpeler. Ook weegt de applicatie nog geen 1MB en is deze te gebruiken met elk toestel dat beschikt over Android 2.2 en hoger. Volgens Facebook is de Lite-app efficiënter met data en speciaal ontworpen voor 2G-netwerken. Daarom moet Facebook Lite ook snel en probleemloos werken  als je de beschikking over een zeer trage internetverbinding hebt.

Op het moment van schrijven is Facebook Lite tussen de 10.000 en 50.000 keer gedownload. De app krijgt 4,6 van de 5 sterren op basis van 695 gebruikersrecensies.

Update: De app is te downloaden als apk-bestand via deze link. Sinds kort kun je Facebook Lite downloaden in de Nederlandse Google Play Store.

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu