De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Facebook gaat interviews en radioshows aanbieden met Live Audio

Thomas Haenen
21 december 2016, 10:51
1 min leestijd
Facebook gaat interviews en radioshows aanbieden met Live Audio

Na de introductie van live video via Facebook eerder dit jaar, gaat het bedrijf weer een stapje verder. Uitgevers en gebruikers kunnen met Facebook Live Audio straks ook audio streamen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Live Audio

Facebook Live Audio geeft gebruikers de mogelijkheid om livestreams met enkel geluid te delen. Ze zijn ter aanvulling op Live Video, en kunnen zowel via je profiel of via je (bedrijfs)pagina gedeeld worden. Ook kunnen je vrienden en fans net als bij videostreams live reageren, vragen stellen en de stream delen met anderen.


Voor het kijken van video is het vereist dat het beeld continu getoond wordt, maar je zult Live Audio ook op de achtergrond kunnen luisteren. Livestreams blijven op Android doorspelen als je een andere app opent of als je het toestel op stand-by zet. Gebruikers met een iPhone moeten de Facebook-app daarentegen continu geopend hebben om te kunnen luisteren.

Vooralsnog is Facebook Live Audio alleen beschikbaar voor geselecteerde uitgevers, gekozen door Facebook zelf. Daaronder bevinden zich grote namen als BBC World News en uitgever Harper Collins, maar ook bekende schrijvers als Adam Grant en Brit Bennett.

Begin volgend jaar verwacht Facebook de functie voor iedereen beschikbaar te maken. Iedereen kan dan, net als met Live Video, op elk moment een livestream opzetten. Facebook zegt te hopen dat het met de functie nieuwe gebruikers hoopt te bereiken in opkomende landen, waar het internet trager en minder stabiel is. Voor audio is veel minder bandbreedte nodig dan video, waardoor een breder publiek kan experimenteren met livestreams.

Facebook voor Android downloaden

Je kunt Live Audio vinden in de Facebook-app voor Android, verkrijgbaar via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu