De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Facebook introduceert digitale assistent M in Messenger

Rick van der Veer
7 april 2017, 11:58
2 min leestijd
Facebook introduceert digitale assistent M in Messenger

Facebook rolt vanaf deze week zijn digitale assistent M uit in Messenger. Met M kun je straks rechtstreeks vanuit een gesprek informatie opvragen, of bijvoorbeeld een taxi bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook M uitrol

Amerikaanse gebruikers kunnen vanaf deze week aan de slag met M. De chatbot verschijnt automatisch in gesprekken op het moment dat er iets wordt besproken waar hij aan kan bijdragen. Zo stelt M vanzelf voor om je te helpen met onderlinge betalingen als je dat bespreekt, of krijg je extra stickers te zien als je er eentje verstuurt. Na verloop van tijd wordt M steeds slimmer en worden zijn suggesties dan ook steeds relevanter.

Je bent niet verplicht om M te gebruiken. Als je een suggestie krijgt van de bot waar je eigenlijk niets aan hebt, kun je die eenvoudig aan de kant schuiven. Via de Messenger-instellingen kun je M ook helemaal uitschakelen, als je niet wil dat de chatbot zich met je gesprek bemoeit.

Voorlopig wordt M alleen nog in de Verenigde Staten uitgerold. Het geschikt maken van een digitale assistent voor andere talen dan het Engels is een proces dat veel ontwikkeltijd kost. Het kan dus nog enige tijd duren voordat M ook Nederlands spreekt. Volgens Facebook komt M ook naar andere landen, maar het bedrijf geeft daar geen tijdsindicatie voor.

Het sociale netwerk is niet de enige die inzet op kunstmatige intelligentie. Samsung introduceerde bij de Galaxy S8 Bixby, een slimme assistent die leert van wat je zoal doet op je smartphone. Daarnaast is nu de Google Assistant in Nederland te gebruiken op een groot aantal smartphones.

Facebook Messenger downloaden

Via onderstaande link kun je Facebook Messenger gratis downloaden uit de Google Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.0 of hoger nodig.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu