De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Om deze Facebook-app te gebruiken moet je beroemd zijn

Gijs Ettes
12 januari 2016, 15:01
1 min leestijd
Om deze Facebook-app te gebruiken moet je beroemd zijn

Facebook heeft een Android-app uitgebracht die alleen is te gebruiken voor mensen met een geverifieerd Facebook-account. Facebook Mentions geeft `invloedrijke personen` meer mogelijkheden om met hun fans in contact te blijven.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Mentions: Facebooken voor BN’ers

Facebook Mentions is niet bedoeld voor de doorsnee gebruikers, maar voor bijvoorbeeld acteurs, atleten en andere bekende personen die het belangrijk vinden om met hun fans en volgers in contact te komen. Zo heeft app een videofunctie waarmee een beroemdheid een livestream kan starten voor bijvoorbeeld een vraag-en-antwoord-sessie. Vergelijkbaar met Periscope dus.

Mentions geeft daarnaast (sneller) overzicht van hoe er over jou wordt gepraat op Facebook. Je ziet trending berichten en hebt de mogelijkheid om notificaties in te stellen voor als mensen die jij volgt nieuwe berichten plaatsen. Daarnaast laat Facebook Mentions gebruikers direct berichten op Instagram en Twitter delen, zonder dat deze apps apart geopend hoeven te worden. Ook je Facebook-timeline updaten is uiteraard mogelijk.

De Android-app is qua functionaliteit en interface identiek aan de iOS-versie, die medio 2014 verscheen. En net als die app moet je ook nu een geverifieerde Facebook-gebruiker zijn om ervan gebruik te maken. Voor gewone stervelingen is er nog steeds de reguliere  Facebook-app, die overigens gisteren is bijgewerkt. De beste optie om van het sociale netwerk gebruik te maken is wat ons betreft echter Facebook Lite, een veel lichtere en energiezuinigere app die ook werkt als je internetverbinding niet optimaal is.

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: Google Play
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu