Facebook Messenger krijgt advertenties en dicteerfunctie

Gijs Ettes
20 januari 2015, 7:37
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt advertenties en dicteerfunctie

Facebook Messenger, de chat-app van het sociale netwerk dat inmiddels circa 500 miljoen actieve gebruikers kent, wordt dit jaar mogelijk voorzien nieuwe functies, waaronder advertenties en een dicteerfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger advertenties

facebook messenger advertenties

Dat heeft David Marcus, die de berichtentak van Facebook leidt, aangegeven tijdens de Digital Life Design Conference. Facebook gaat kijken hoe hoe advertenties gaat implementeren in de chat-app, al belooft het bedrijf dat gebruikers niet door reclame overspoeld zullen worden. Facebook heeft naar eigen zeggen geen haast met de implementatie van advertenties en zal eerst gaan experimenteren, bijvoorbeeld met gesponsorde berichten. “Maar we willen niet overal advertenties plaatsen en de gebruiker overrompelen. Dat is niet onze aanpak”, aldus Marcus.

Momenteel test Facebook met een dicteerfunctie voor Facebook Messenger, die spraak om kan zetten naar tekst. Om deze functie te verbeteren, wordt gebruikgemaakt van machine learning. Marcus verwacht dat dit een populaire functie kan worden in Azië, waar het in sommige talen lastig is om tekst te typen. Berichten inspreken kan dan uitkomst bieden. Of en wanneer we de functie terug gaan zien in de chat-app, wil Marcus nog niet zeggen.

Eén miljard actieve gebruikers

WhatsApp en Facebook Messenger worden niet samengevoegd

Op de vraag of WhatsApp en Facebook Messenger – die in essentie dezelfde functionaliteit bieden – worden samengevoegd, antwoord Marcus negatief. Volgens hem is er wel degelijk verschil tussen de twee chat-apps. Zo is WhatsApp voornamelijk gericht op tekst en voor vrijwel elk mobiel platform beschikbaar. Messenger is meer gericht op Android en iOS en ‘mediarijker’.
Wel heeft Facebook het doel om ervoor te zorgen dat beide apps minstens één miljard maandelijks actieve gebruikers krijgen. WhatsApp en Facebook Messenger hebben momenteel respectievelijk 700 en 500 miljoen actieve gebruikers.

Hieronder kun je de laatste versie van Facebook Messenger downloaden. Op termijn zal de verplichting om de Messenger-app te gebruiken om te chatten op Facebook worden verwijderd.

Download Facebook Messenger uit Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu