Facebook Messenger krijgt belfunctie voor groepen

Wouter Nijsen
21 april 2016, 9:26
1 min leestijd
Facebook Messenger krijgt belfunctie voor groepen

De populaire chatdienst Facebook Messenger heeft een belfunctie voor groepen gekregen. Hierdoor wordt het mogelijk om met meerdere mensen een audiogesprek te starten.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger belfunctie

Facebook Messenger

Dat maakte Facebook gisteravond bekend. Met de belfunctie is het mogelijk om tot 50 mensen tegelijk via het internet te bellen. De feature moet voor vanavond bij alle gebruikers beschikbaar zijn en verschijnt als bel-icoontje binnen groepsgesprekken. Wanneer je hier op tikt, kun je direct een audiogesprek starten. Het is nog niet mogelijk om met groepen te videobellen via Facebook Messenger.

De belfunctie voor groepen werkt op dezelfde als manier als de audiogesprekken die je momenteel één-op-één kunt voeren. Wanneer een persoon uit een groep een audiogesprek begint, kan iedereen opnemen, het gesprek negeren of weigeren. Naast reguliere gebruikers moet de functie ook zakelijke gebruikers aanspreken.

Meer over Facebook Messenger

Eerder deze maand werd het makkelijk om contactinformatie via Messenger te delen. Zo kun je  een gebruikersnaam aanmaken en deze via een scanbare code aan een andere gebruiker laten zien. De gebruikersnaam is een url  in de vorm van m.me/gebruikersnaam. De andere persoon kan de code met zijn of haar eigen toestel scannen en zo word je direct aan de contactlijst van de ander toegevoegd.

Als gezegd is de belfunctie voor groepen voor vanavond voor alle gebruikers beschikbaar. Via onderstaande link kun je de nieuwste versie van Messenger  downloaden.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu