De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Facebook Messenger laat je binnenkort geld naar vrienden overmaken’

Redactie
6 oktober 2014, 10:03
1 min leestijd
‘Facebook Messenger laat je binnenkort geld naar vrienden overmaken’
Facebook Messenger betaaldienst

Facebook gaat binnenkort een betaaldienst voor zijn Messenger-app introduceren. Dat blijkt uit een analyse van de iOS-app van een student van de Amerikaanse Stanford-universiteit, die in de regels code een nog niet geactiveerde betaaldienst aantrof. Hij

De Facebook Messenger betaaldienst ondersteunt op dit moment het toevoegen van debetkaarten waarna de gebruiker betalingen kan overmaken naar Facebook-vrienden door een pincode in te voeren. “Op korte termijn zullen meerdere betaalbijlages worden ondersteund”, zo meldt een regel code in de app.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger betaaldienst

facebook-payments-select-method

Het is logisch dat Facebook zich gaat meningen in de wereld van online betaaldiensten. Recentelijk stapte Paypal-ceo David Marcus over naar Facebook om het Messenger-team te gaan leiden. Daarnaast heeft Facebook altijd al interesse in mobiele betalingen getoond, zoals het aanbieden van betaalde stickerpakketten. Waarschijnlijk gaat Facebook ook creditcards en online betaaldiensten als Paypal accepteren.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Facebook de nieuwe Facebook Messenger betaaldienst wil lanceren. Omdat de code al aan de app is toegevoegd, is het aannemelijk dat de betaaldienst spoedig in de Messenger-app verschijnt. Mogelijk wordt de dienst eerst alleen naar de Verenigde Staten uitgerold, waarna andere landen aan de beurt zijn. Daarnaast is het tevens onduidelijk op welke manier Facebook geld wil verdienen aan de nieuwe betaaldienst, hoewel transactiekosten per overschrijving de meest voor de hand liggende optie is.

Laatste Facebook-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu