Facebook Messenger voegt maskers, filters en emoji toe aan camera

Lars Paymans
16 december 2016, 15:16
2 min leestijd
Facebook Messenger voegt maskers, filters en emoji toe aan camera

Facebook kijkt regelmatig bij Snapchat af om populaire functies over te nemen, maar gaat met de update van vandaag verder dan ooit. De Facebook Messenger camera is compleet vernieuwd, zodat je nu ook en virtueel masker op kunt zetten.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger camera

Facebook laat weten dat de update vandaag geleidelijk uit wordt gerold op Android. Het kan dus even duren voordat de nieuwe camerafuncties ook voor jou beschikbaar zijn. Zodra de update ook op jouw smartphone is gearriveerd, kun je de ingebouwde Facebook Messenger camera gebruiken om je foto’s op allerlei manieren op te leuken. Geef jezelf een live masker, die door middel van gezichtsherkenning je gezicht op het scherm verandert. Blaas bijvoorbeeld sneeuw over je display heen of krijg een rode rendierneus op.

Facebook Messenger camera

Als je liever geen selfies maakt kun je de camera nu ook gebruiken om andere foto’s te versieren met emoji en tekeningen. Dat Facebook deze functies aan de Messenger-app toevoegt is natuurlijk niet gek: andere apps als WhatsApp, Telegram en Snapchat doen dit al langer. Ook kun je na het maken van een foto een filter kiezen om je foto een kunstzinnig effect te geven. Deze filters hebben wel iets weg van Prisma.

Wel is het opmerkelijk dat Facebook de functie vooralsnog alleen voor Messenger beschikbaar heeft gemaakt, in plaats van de algemene Facebook-app. De kans bestaat natuurlijk wel dat als dit in Messenger een succes wordt, we dit met een toekomstige update ook op de Facebook-app op Android zien verschijnen.

Iedereen wil Snapchat zijn

Dit is niet de eerste keer dat Facebook leentjebuur speelt bij concurrent Snapchat. Ook Instagram begint steeds meer op het sociale netwerk met het witte spookje te lijken. Zo kreeg Instagram met Instagram Stories een alternatief voor de Snapchat Stories, waarin je foto’s en video’s kunt delen die na een dag automatisch weer verdwijnen.

Lees het laatste nieuws over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu