Zo bespaar je straks mobiele data met Facebook Messenger

Thomas Haenen
17 oktober 2016, 11:58
2 min leestijd
Zo bespaar je straks mobiele data met Facebook Messenger

Facebook Messenger krijgt een Data Saver-functie, zo blijkt uit de laatste bètaversie van de populaire berichtendiensten. De nieuwe optie zorgt ervoor dat je dataverbruik beperkt wordt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Facebook Messenger Data Saver

Heb je de nieuwste versie van de Facebook Messenger-bèta gedownload, dan kun je nu een ‘Data Saver’ vinden tussen de instellingen van de app. Eenmaal geactiveerd worden afbeeldingen en video’s niet meer automatisch gedownload, maar pas als je op ze tikt in het gespreksvenster.

Deze Data Saver is handig als je bijvoorbeeld maar een kleine mobiele databundel hebt. Een video van een vriend wordt nu nog automatisch gedownload door de berichtendienst, waardoor je als je even niet oppast zo door je databundel heen bent. Ook op vakantie kan de functie handig zijn: in het buitenland is data vaak flink duurder, dus zul je ook zuiniger moeten zijn.

Vooralsnog is de Facebook Messenger Data Saver alleen beschikbaar in de bètaversie van de app. Vermoedelijk wordt de functie binnen enkele weken uitgerold naar andere gebruikers.

Een soortgelijke optie is al lange tijd te vinden in andere populaire messaging-apps, zoals WhatsApp. Ook Snapchat beschikt over een soortgelijke optie, maar noemt het ‘Travel Mode’. In deze modus worden Snapchat Stories niet langer automatisch gedownload. Sommige apps zorgen ervoor dat afbeeldingen en video’s alleen worden gedownload met een wifi-verbinding worden gedownload, anderen passen extra compressie toe zodat de totale bestandsomvang van de te downloaden bestanden kleiner wordt.

Facebook Messenger-bèta downloaden

De Facebook Messenger-bèta is beschikbaar voor iedereen. Je moet je alleen even aanmelden via onderstaande link naar de Play Store, waarna je automatisch van de nieuwste bèta wordt voorzien. Desgewenst kun je ook eenmalig de Facebook Messenger apk downloaden via deze link. Volg vervolgens de instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download de Facebook Messenger Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu