Zo werkt Messenger Day, Facebook’s nieuwe Snapchat-alternatief

Thomas Haenen
9 maart 2017, 16:20
2 min leestijd
Zo werkt Messenger Day, Facebook’s nieuwe Snapchat-alternatief

Facebook Messenger Day is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar. Het is een Snapchat-alternatief waarmee je gemakkelijk foto’s en video’s deelt met al je vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger Day

Facebook rolt de feature geleidelijk uit, maar binnen enkele uren tot dagen zou de optie bovenaan Facebook Messenger op je smartphone of desktop moeten staan. Met Messenger Day deel je foto’s en video’s die vervolgens 24 uur zichtbaar zijn voor al je vrienden en andere contacten.

Voordat je de beelden upload kun je ervoor kiezen om filters, stickers of andere versieringen toe te passen. Na een dag verdwijnen je foto’s en video’s automatisch weer. Je kunt er ook voor kiezen om slechts met een selecte vriendengroep je foto’s te delen.

Facebook Messenger Day

Tijdens het bekijken van de Messenger Day-berichten van je vrienden kun je direct reageren. Dat doe je niet met de bekende Facebook Like-duim, maar met voorbepaalde berichten als ‘Haha’, een hartje of de 💯-emoji. Dat moet de drempel om te reageren verlagen, aldus Facebook.

Facebook en Snapchat

Het is alweer het derde Snapchat-alternatief dat Facebook in korte tijd uitrolt. Eind vorig jaar introduceerde het bedrijf al Instagram Stories en sinds kort is ook WhatsApp Status beschikbaar. De verschillen tussen de drie diensten zijn minimaal. Volgens Facebook is Stories vooral bedoeld om de mooiste momenten van je dag te delen, terwijl Messenger Day als voordeel heeft dat je direct ziet welke vrienden online zijn om verder te vertellen over wat ze gezien hebben. Om dat aan te moedigen staat er een groen bolletje bij alle Messenger Day-gebruikers die online zijn.

Het is meer slecht nieuws voor Snapchat, dat de afgelopen maanden dus hevige concurrentie krijgt van Facebook. Instagram Stories zou inmiddels een stuk harder groeien dan Snapchat en heeft al 150 miljoen actieve gebruikers. WhatsApp en Facebook Messenger hebben beide ruim 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd en vormen dus ook een behoorlijke bedreiging.

Facebook Messenger voor Android downloaden

Je kunt Facebook Messenger downloaden via onderstaande link. De app is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu