Dropbox-integratie maakt Messenger gebruiksvriendelijker

Jarno Stinissen
12 april 2016, 10:00
1 min leestijd
Dropbox-integratie maakt Messenger gebruiksvriendelijker

In de nieuwe versie van Facebook Messenger is de clouddienst Dropbox geïntegreerd. Het is vanaf vandaag mogelijk om documenten, foto’s en video’s te versturen via de chatdienst.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger Dropbox-integratie

Gebruikers van Facebook Messenger vinden  Dropbox terug in het extensiemenu van de chat-app. Vanuit daar kun je allerlei bestanden sturen naar je vrienden. Wanneer je een afbeelding, video of gif  stuurt, laat Messenger hiervan een preview zien in het chatgesprek. Andere  ontvangen bestandstypen worden geopend vanuit de clouddienst. Voor de nieuwe feature dien je over de meest recente Dropbox-versie te beschikken.

Facebook Messenger Dropbox


Het verzenden van bestanden via chatdiensten is erg  populair en een samenwerking met Dropbox verbetert de gebruiksvriendelijkheid van Facebook Messenger. Door de integratie van Dropbox hoef je niet meer een andere applicatie te openen, om een link of bestand te sturen naar je vrienden.

Ook introduceert Facebook de zogeheten Video Chat Heads in de Messenger-app. Wanneer je een videogesprek start, kun je het scherm verkleinen en verplaatsen binnen de app. Hierdoor wordt het mogelijk om te videobellen terwijl je met andere mensen chat, of een andere Android-app gebruikt.

Het nieuws komt een dag voor het Facebook Developers Conference, waar  wordt verteld over de nieuwste ontwikkelingen rondom Facebook. De verwachting is dat de focus op het event ligt op chatbots. Volgens TechCrunch communiceren deze bots  zelfstandig  met Facebook-gebruikers en moeten ze in staat zijn om kleine taken uit te voeren. Hierbij kun je denken aan het kopen van producten in webshops of het starten van een specifieke zoekopdracht.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwste versie van Facebook Messenger is vanaf vandaag gratis te downloaden in Google Play. De grootte en vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download Messenger in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu