De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Facebook Messenger heeft miljard actieve gebruikers

Thomas Haenen
21 juli 2016, 13:20
1 min leestijd
Facebook Messenger heeft miljard actieve gebruikers

Messenger heeft een miljard actieve gebruikers en is daarmee één van de populairste apps ter wereld. WhatsApp, de andere chatdienst van Facebook, is vooralsnog wel groter.

Lees verder na de advertentie.

Messenger gebruikers

Meer dan een op de zeven mensen wereldwijd gebruikt Messenger minstens één keer per maand, zo blijkt uit cijfers die Facebook vandaag vrij heeft gegeven.

Daarmee zit Messenger WhatsApp op de hielen. Die dienst passeerde eerder dit jaar de miljard actieve gebruikers. Facebook domineert inmiddels wel de markt voor chatapps, omdat zowel WhatsApp als Messenger onderdeel zijn van het bedrijf.

Facebook Messenger SMS

Messenger was lange tijd slechts een onderdeel van de Facebook-app waarmee gebruikers berichten en foto’s één-op-één konden delen. Later besloot Facebook de dienst zijn eigen app te geven, om zo sneller updates te kunnen uitrollen. Als gebruikers de chatoptie in de Facebook-app openen, worden ze nu gevraagd de Messenger-app te downloaden in de Play Store.

Facebook Messenger-app

Sinds de opsplitsing van Messenger heeft Facebook een flink aantal features aan de applicatie toegevoegd. Zo kan de app nu ook gebruikt worden voor gratis audio- en videogesprekken en kun je sinds kort sms-berichten ontvangen en verzenden via Messenger. Er is integratie met een groot aantal diensten zoals WhatsApp en Dropbox zodat gebruikers meer en snellen met elkaar kunnen delen.

Stickers zijn daarnaast een belangrijk onderdeel van WhatsApp. Naast emoji kunnen gebruikers kiezen een een groot aantal stickers rondom verschillende thema’s. Om de 1 miljard Messenger gebruikers te vieren beschikt Messenger nu over een nieuwe ballonnenemoji. Gebruik je hem, dan zal het beeld gevuld worden met ballonnen.

Messenger voor Android downloaden

Je kunt Messenger gratis downloaden via onderstaande link. De app werkt op vrijwel elke Android-telefoon en is slechts enkele MB’s groot.

Download Messenger in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu