De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Contactinformatie delen in Facebook Messenger nu stuk makkelijker

Erwin Vogelaar
7 april 2016, 19:29
2 min leestijd
Contactinformatie delen in Facebook Messenger nu stuk makkelijker

Facebook Messenger voegt enkele nieuwe mogelijkheden toe aan de app, waardoor het een stuk makkelijker wordt om contactinformatie te delen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger gebruikersnamen

Facebook kijkt goed naar andere diensten, om zo zelf beter te worden. Zo is er voor de livestreamfunctie op Facebook, die nu breder uitgerold wordt en hopelijk ook snel voor Android beschikbaar is, duidelijk gekeken naar Twitters Periscope. Om het chatten in Facebook Messenger makkelijker te maken, kijkt Facebook nu af bij Snapchat. Het is namelijk mogelijk om een gebruikersnaam aan te maken en deze via een scanbare code aan iemand te laten zien.

Facebook Messenger gebruikersnamen

Via het instellingenmenu van Facebook Messenger kun je een gebruikersnaam aanmaken. Mensen kunnen je vervolgens op verschillende manieren toevoegen. Dit kan allereerst via een handige url in de vorm van m.me/gebruikersnaam. Daarnaast kun je een code aanmaken voor als je iemand in het echt ziet. De andere persoon kan deze code met eigen toestel scannen en zo word je direct aan de contactlijst van de ander toegevoegd. Dit werkt dus zoals een qr-code, of de deelfunctie in Snapchat. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor zowel Android als iOS. Op dit moment zien wij de mogelijkheid om een gebruikersnaam aan te maken nog niet terug in onze app, maar dit kan niet lang meer duren. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt.

Met de laatste grote updates voor Facebook Messenger werd het mogelijk om meerdere accounts toe te voegen aan de app, wat handig is als je bijvoorbeeld met meerdere gezinsleden van één apparaat gebruikmaakt. Ook kreeg de app een maand geleden een Material Design-update.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwste versie van Facebook Messenger is gratis te downloaden in Google Play  via onderstaande link.

Download Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu