De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook Messenger krijgt gezichtsherkenning voor delen foto’s

Redactie
10 november 2015, 9:21
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt gezichtsherkenning voor delen foto’s

Facebook Messenger komt binnenkort met een nieuwe feature genaamd  Photo Magic, waarbij  gezichtsherkenning wordt toegepast om relevante foto’s te versturen naar vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer je je fotoalbum opent in Facebook Messenger, zorgt Photo Magic er voortaan voor dat er automatisch suggesties worden gegeven voor vrienden naar wie je de foto kunt sturen. De functie doet dit aan de hand van gezichtsherkenning, waardoor het vrienden herkent die op de foto staan.

Zo werkt Facebook Messenger gezichtsherkenning

De update wordt geleidelijk uitgerold wanneer de feature na tests blijkt te bevallen, dus het kan even duren voordat Photo Magic bij jou tevoorschijn komt. De eerste keer is een recente foto te zien waarop Facebook-vrienden te zien zijn. Vervolgens krijg jij een uitleg hoe de nieuwe functie van Facebook Messenger werkt. Daarna geeft de chatdienst van Facebook iedere keer een notificatie wanneer jij een foto maakt en de nieuwe feature van de app gezichten van vrienden herkend. In Android 6.0 is het vervolgens mogelijk de foto meteen vanuit de notificatie te delen.

facebook messenger gezichtsherkenning
Foto: Techcrunch

Facebook Messenger gezichtsherkenning komt voort uit de groeiende populariteit van het sturen van foto’s via privéberichten, zo vertelt het bedrijf aan Techcrunch. Maar liefst 9,5 miljard foto’s werden in oktober via een privébericht verstuurd. De techniek achter Photo Magic is dezelfde als waarmee het bedrijf suggesties doet voor tags in Facebook-foto’s.

Privacy instellingen

Om gezichtsherkenning te kunnen toepassen, is het wel benodigd dat Facebook Messenger toegang krijgt tot jouw foto’s en daardoor dus inzicht verkrijgt in wie er op de foto’s staan en jouw gedrag. Mocht je dit niet willen, dan is het volgens productmanager Lexy Franklin mogelijk om de gezichtsherkenning uit te zetten in de privacy instellingen. Ook is het mogelijk de notificaties uit te zetten als je deze niet iedere keer dat je een foto neemt wilt ontvangen.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu