De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook Messenger groeit: 500 miljoen actieve gebruikers

Gijs Ettes
11 november 2014, 10:28
1 min leestijd
Facebook Messenger groeit: 500 miljoen actieve gebruikers

Facebook Messenger, de chat-applicatie van het sociale netwerk, kent inmiddels 500 miljoen actieve gebruikers. Volgens een topman van Facebook zijn er een half miljard mensen die minstens één keer per maand gebruikmaken van Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Daarmee komt Facebook Messenger, dat sinds drie jaar bestaat, dicht in de buurt van WhatsApp, dat zo’n 600 miljoen actieve gebruikers heeft. WhatsApp werd afgelopen februari door Facebook overgenomen voor een astronomisch bedrag van 19 miljard (13,8 miljard euro). De chat-app is volledig onderdeel van Facebook, maar opereert nog steeds zelfstandig. Het bedrijf heeft tussen de 35 en 50 medewerkers. WhatsApp-oprichter Jan Koum heeft sinds de overname een leidinggevende functie binnen Facebook.

Door de strot geduwd

facebookmessenger2

Dat Facebook Messenger groeit, is voornamelijk te danken aan het feit dat het gebruik van de chat-app sinds begin augustus min of meer verplicht is. Toen werd de chatfunctie uit de reguliere Facebook-app gehaald, waardoor het alleen nog mogelijk was om via Facebook Messenger met andere gebruikers te chatten. Dat Facebook Messenger verplicht zou worden, zat er al langer aan te komen. Volgens Facebook kan het netwerk zich zo beter richten op het ontwikkelen van de functionaliteit van de chat-app.

Bovendien reageren gebruikers die Messenger hebben geïnstalleerd zo’n 20 procent sneller. Daarnaast heeft de app meer functies, zoals het versturen van video’s en het nemen van selfies binnen de app. Via onderstaande link  kun je de Android-versie van de app downloaden.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu