De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook Messenger krijgt videobellen met tot vijftig deelnemers

Erwin Vogelaar
19 december 2016, 19:21
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt videobellen met tot vijftig deelnemers

Facebook blijft zijn berichten-app Messenger nonstop updaten met nieuwe functies. Vandaag is het de beurt aan het Facebook Messenger groepsvideogesprek met tot wel vijftig mensen tegelijk.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger groepsvideogesprek

Met de introductie van Duo eerder dit jaar, heeft Google het videobellen makkelijk gemaakt. Zo makkelijk dat zelfs de kerstman het gebruikt. Duo werkt goed, maar enkel voor één op één gesprekken. Wil je echter met met een groep praten, dan kun je nu terecht bij Facebook Messenger. Nadat de app afgelopen april al groepsbellen mogelijk heeft gemaakt, krijgt Messenger nu een videobelfunctie waarmee je tot maar liefst vijftig personen tegelijk kunt praten.

facebook messenger groepvideogesprek

Dit is ambitieus, want zelf Skype en Hangouts laten maximaal tien mensen toe in een gesprek. Je vraagt je nu vast af hoe vijftig hoofden in vredesnaam op je scherm passen, maar daar heeft Facebook iets op bedacht. Zitten er meerdere mensen in een gesprek, dan wordt het beeld opgedeeld met de verschillende hoofden. Zijn er meer dan zes deelnemers, dan krijg je alleen de dominate spreker in beeld. Om een gesprek te starten druk je in een groepsgesprek op het video-icoontje en dan kunnen je gesprekspartners zelf kiezen of ze deelnemen of niet.

De nieuwe functie is uiteraard bedoeld om verder de concurrentie met Snapchat aan te gaan. Snapchat heeft namelijk eerder al een videobelfunctie gekregen. Vorige week heeft Facebook Messenger tevens maskers, filters en emoji aan de camera van de app toegevoegd, functies die we ook al langer kennen van Snapchat. Facebook Messenger is niet de enige app die zich laat inspireren door het succes van Snapchat. ook Instagram krijgt steeds meer mogelijkheden die wel erg lijken op de inspiratiebron.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwe videobelfunctie wordt nu wereldwijd uitgerold. De nieuwste versie van de app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu