Facebook laat je games spelen tegen je vrienden op Messenger
Rick van der Veer

Facebook Messenger
7
Facebook Messenger Gratis

Facebook heeft Instant Games uitgerold voor zijn berichtendienst Messenger. Vanuit ieder gesprek kun je nu meteen een spel starten tegen je gesprekspartner.

Facebook Messenger Instant Games

Met Facebook Messenger Instant Games kun je nu games spelen met al je contacten. Hiervoor is een nieuw icoontje verschenen waarmee je direct je gesprekspartner kunt uitdagen voor verschillende spelletjes. Deze nieuwe functie is tevens de start van Instant Games, het spelplatform van het sociale netwerk, wat nog een stuk uitgebreider zal worden in de toekomst.

Facebook Messenger Instant Games

Om een game te starten tik je op het controller-icoontje. Hierop verschijnt een lijst met alle games die je kunt spelen tegen je vrienden. Voorlopig spelen jij en je vrienden om de beurt, waarbij het de bedoeling is elkaars score te verbeteren. De lijst met games is nog niet heel uitgebreid, maar er staan wel een aantal klassiekers in. Zo kun je Space Invaders, PAC-MAN en Arkanoid nu al tegen je vrienden spelen.

Het spelen van een paar simpele games tegen je Facebook-vrienden is de eerste stap richting Facebooks nieuwe Games-platform. Op termijn zullen er niet alleen meer games bijkomen, maar ook nieuwe manieren om tegen elkaar te spelen. Zo kun je straks games tegelijkertijd tegen elkaar spelen, waarbij je niet meer op je beurt hoeft te wachten.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger is nu te downloaden in Google Play. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 en 70MB aan opslagruimte nodig. Het kan zijn dat je Instant Games nog niet meteen terugziet in de app. De nieuwe functie wordt de komende dagen geleidelijk en gefaseerd uitgerold.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.