De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook laat je games spelen tegen je vrienden op Messenger

Rick van der Veer
3 mei 2017, 8:51
1 min leestijd
Facebook laat je games spelen tegen je vrienden op Messenger

Facebook is begonnen met het wereldwijd beschikbaar maken van Instant Games voor Messenger. Vanuit ieder gesprek kun je nu meteen een spel starten tegen je gesprekspartner.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger Instant Games

Met Facebook Messenger Instant Games kun je games spelen met al je contacten. Hiervoor is een nieuw icoontje verschenen waarmee je direct je gesprekspartner kunt uitdagen voor verschillende spelletjes. De functie werd eind vorig jaar al onthuld, maar rolt de komende weken voor alle Messenger-gebruikers wereldwijd uit. Tevens zijn er met de brede release enkele functies toegevoegd.

Facebook Messenger Instant Games

Om een game te starten, tik je op het controller-icoontje. Hierop verschijnt een lijst met alle games die je kunt spelen tegen je vrienden. Voorlopig spelen jij en je vrienden om de beurt, waarbij het de bedoeling is elkaars score te verbeteren. Er zijn zo’n vijftig games om uit te kiezen, waaronder een aantal klassiekers. Zo kun je Space Invaders, PAC-MAN en Arkanoid nu al tegen je vrienden spelen.

Het spelen van een paar simpele games tegen je Facebook-vrienden is de eerste stap richting Facebooks nieuwe Games-platform. Zo is er ook een optie voor turn-based games, waarbij je om beurten speelt en dus ook kunt doorgaan als je vrienden offline zijn. Daarnaast zijn er Game-bots in de maak, die jou en je vrienden moeten motiveren om hogere scores neer te zetten in spellen.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger is nu te downloaden in Google Play. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 4.0 en 70MB aan opslagruimte nodig. Het kan zijn dat je Instant Games nog niet meteen terugziet in de app. De nieuwe functie wordt de komende dagen geleidelijk en gefaseerd uitgerold.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu