Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Facebook Messenger krijgt update: leesbevestiging en locatie van vrienden

Redactie
5 mei 2012, 9:34
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt update: leesbevestiging en locatie van vrienden
facebook messenger

De Facebook Messenger-app voor Android heeft een update gekregen, waarbij je nu precies kunt zien of een bericht gelezen is. Dat geldt ook voor groepsberichten, waarbij je per deelnemer te zien krijgt of hij het bericht heeft gelezen. Ook kun je voortaan zien of een vriend bezig is om een antwoord terug te typen. Handig is dat je voorgaan de locatie van vrienden kunt zien, zodat je meteen kunt informeren naar de vakantie als iemand op een tropische locatie blijkt te zitten. Productmanager Peter Deng van Facebook denkt, vindt dat het 20 jaar oude SMS’en vooral is ontworpen voor T9-telefoons. Met de extra functies in Facebook Messenger sta je in veel directer contact met je vrienden, zeker nu je meteen kunt zien of iemand een bericht heeft gelezen of erop heeft geantwoord.

Maar eerlijk is eerlijk: die functies zaten natuurlijk al lang in talloze andere messaging-apps. Facebook Messenger is daarmee niet uniek en mist nog een aantal functies die je wel bij andere messaging-apps vindt. Toch vinden de gebruikers dat geen enkel probleem, want met een gemiddelde van 4,5 sterren is het een van de meest en best beoordeelde apps in de Google Play Store. Bijna 100.000 mensen gaven al een mening over deze app. Blijkbaar is er behoefte aan een losstaande chat-app voor Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Ook nieuw in Facebook Messenger: gratis sms’en naar vrienden die nog geen gebruikmaken van Facebook Messenger. Je kunt voortaan makkelijker groepsgesprekken voeren als je onderweg bent en je kunt vrienden bereiken, waar ze ook zijn. Die laatste twee verbeteringen worden niet nader toegelicht door de makers van de Facebook Messenger-app, maar ze zullen er wellicht mee bedoelen dat functies die voortaan alleen op de desktop beschikbaar waren nu ook mobiel te gebruiken zijn. De nu toegevoegde functies zijn nog maar het begin van een lange reeks verbeteringen en uitbreidingen. “Heb je mijn berichtje al gelezen?” hoef je in ieder geval niet meer te vragen, want dat is meteen te zien aan het bericht zelf. Alle verbeteringen en uitbreidingen zullen eerst worden toegepast in de mobiele apps, want Facebook heeft een strategie aangenomen, waarbij mobiel prioriteit krijgt.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu