3 zaken die je moet weten over Facebook Messenger Lite

Wouter Nijsen
28 april 2017, 11:58
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over Facebook Messenger Lite

Facebook heeft een lichtere versie van zijn berichtendienst uitgebracht in de Play Store. We hebben drie zaken op een rijtje die je moet weten over Facebook Messenger Lite.

Lees verder na de advertentie.

1. Tweede Lite-app van Facebook

Van verschillende populaire Android-apps is een Lite-versie beschikbaar. Sinds deze week is Facebook Lite officieel te downloaden, nu kunnen Nederlandse gebruikers ook aan de slag met de Messenger Lite-app. De app was oorspronkelijk gericht op opkomende landen waar men traag internet heeft, maar nu is Messenger Lite ook wereldwijd beschikbaar. De app is een stuk lichter, sneller en een goed alternatief voor de reguliere Facebook Messenger-app.

2. Kleine en lichte app

Zoals de naam al doet vermoeden, is Messenger Lite een kleinere en lichtere variant van de volledige app. Dat zie je al aan de grootte van de applicatie: waar de reguliere Messenger-app ruim 47MB weegt, is Messenger Lite nog geen 4MB groot. De interface is een stuk lichter en de app verbruikt minder geheugen. Hierdoor draait Facebook Messenger ook vloeiend als je over een oud Android-toestel beschikt.

In principe zitten de belangrijkste functies van Messenger in Lite verwerkt. Zo kun je chatten met je vrienden, foto’s delen en een groepsgesprek starten. De app is verdeeld in drie onderdelen: chatten, je contactenlijst en de instellingen. Wel zijn er enkele functies geschrapt, zoals de handige chat heads.

Lees ook: Beperk je dataverbruik met deze 5 ‘Lite’-apps voor Android

3. Geschikt voor trage internetverbinding

Het fijne aan Facebook Messenger Lite is dat de app voor 2G-netwerken is ontwikkeld. Hoewel we in Nederland en België vaak snel kunnen internetten via 4G, zijn er ook gebieden waar het bereik te wensen overlaat. Dan is Facebook Messenger Lite handig, want ook bij trage of instabiele internetverbindingen werkt de applicatie prima. Heb je helemaal geen verbinding, dan kun je berichten versturen zodat ze later (wanneer je weer verbinding hebt) alsnog worden bezorgd.

Facebook Messenger Lite downloaden

Facebook Messenger Lite is via onderstaande link gratis te downloaden. Als gezegd is sinds deze week ook Facebook Lite in de Play Store te vinden.

Download Facebook Messenger Lite in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu