De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Facebook Messenger Lite krijgt gif-ondersteuning en meer

Wouter Nijsen
6 december 2018, 13:01
1 min leestijd
Download: Facebook Messenger Lite krijgt gif-ondersteuning en meer

Facebook Messenger Lite, de uitgeklede versie van de populaire chatdienst, heeft een aantal fijne nieuwe features gekregen. Zo kun je voortaan gifjes sturen en je gesprekken op diverse manieren opfleuren. Download de nieuwste update.

Gifjes sturen met Facebook Messenger Lite

Het was al een tijdje mogelijk om met Facebook Messenger Lite gifjes te ontvangen, maar ze versturen kon nog niet. In de nieuwste versie van de app komt daar verandering in. Het werkt simpel: gebruik simpelweg je toetsenbord-app om een bewegend plaatje te sturen. Dat kan bijvoorbeeld met Gboard, waar standaard gif-ondersteuning ingebouwd is.

Ook nieuw is dat je bestanden, zoals een foto, video, audio-opname of document met Messenger Lite kunt versturen. Hiervoor tik je in de app simpelweg op het plus-knopje aan de linkerkant. Vervolgens kies je of je een foto of een ander bestand wil delen. Tot slot is het mogelijk om gesprekken wat persoonlijker te maken door kleuren en emoji toe te voegen, of je gesprekspartner een bijnaam te geven.

Facebook Messenger Lite is een lichtere en snellere versie van de Messenger-app, en gericht op oudere Android-telefoons met minder krachtige hardware. Heb je even helemaal geen verbinding, dan kun je berichten versturen zodat ze later (wanneer je weer verbinding hebt) alsnog worden bezorgd. Ook werkt de app beter bij trage internetverbindingen. De belangrijkste functies van Messenger zitten verwerkt in Lite, waardoor je zonder problemen kunt chatten.

Lees ook: beperk je dataverbruik met deze 4 ‘Lite’-apps voor Android

Facebook Messenger voor Android downloaden

Facebook Messenger Lite is minder dan 10MB groot en daarmee ideaal voor als je (oudere) smartphone weinig opslagruimte heeft. Via onderstaande link kun je de app in de Play Store downloaden. Messenger Lite werkt op vrijwel alle Android-toestellen.

Download Facebook Messenger Lite in de Play Store (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu