De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo stuur je een live video in Facebook Messenger

Erwin Vogelaar
1 september 2016, 18:58
2 min leestijd
Zo stuur je een live video in Facebook Messenger

Je kunt nu ook in Facebook Messenger live video’s sturen. Hiermee gaat Facebook uiteraard Snapchat achterna. Een live video sturen kan alleen als je beide naar het berichten-scherm aan het kijken bent.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger live video’s

In de nieuwste versie van Facebook Messenger is het mogelijk om live videobeelden naar je gesprekspartner te sturen. Deze livestream wordt als een venster bovenop de chat gezet. Hoewel het al mogelijk is om te videobellen in Messenger, hoopt Facebook dat je op deze manier nog meer gaat delen met video. Daarnaast is videobellen niet ideaal, omdat het enkel werkt als volledig scherm en je beide de camera moet gebruiken. Met de nieuwe functie is het mogelijk dat één persoon video stuurt, terwijl de andere reacties geeft in de chat.

facebook messenger live video's

Om een livestream naar je gesprekspartner te sturen, moet je beide naar het chatscherm kijken. Daarna kun je rechtsboven in het scherm op het cameraatje drukken om direct video te delen. Deze knop zal pulseren als je beide naar het gesprek kijkt, zodat je weet wanneer je kunt gaan streamen. Het geluid van de ontvanger zal aanvankelijk uit staan, zodat diegene niet plots luide geluiden van jouw stream te horen krijgt.

Facebook stelt dat de functie handig is om bijvoorbeeld even een paar schoenen te laten zien die je van plan bent te kopen, of om te vragen welke smaak ijs mee naar huis genomen moet worden. Er zijn ongetwijfeld betere situaties te bedenken waarbij een video-functie handig is, want Facebooks voorbeelden werken ook prima als foto.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwe functie wordt nu wereldwijd uitgerold. Mogelijk is de livestream-optie dus nog niet voor jou beschikbaar. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt. Dit kun je doen in de Play Store via onderstaande link.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu