Zo werkt de nieuwe Reply-functie van Facebook Messenger

Thomas Haenen
21 maart 2019, 10:20
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Reply-functie van Facebook Messenger

In WhatsApp is het al jaren beschikbaar, nu vindt deze functie ook zijn weg naar Facebook Messenger. Direct reageren op berichten maakt onder andere groepsgesprekken een stuk overzichtelijker.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger-update voegt directe reacties toe

Gebruik je Facebook Messenger voor groepsgesprekken met de hele familie of je sportteam, dan wordt het gesprek soms behoorlijk onoverzichtelijk. Iedereen praat door elkaar heen, waardoor soms niet helemaal duidelijk is wie waarop reageert. De berichtendienst ondersteunt daarom voortaan de mogelijkheid om te reageren op specifieke berichten.

Houd je een bericht op Facebook Messenger ingedrukt, dan kun je op het Reply-icoontje drukken om direct daarop te reageren. Je reactie wordt vervolgens getoond als nieuwste bericht in de groep, met een verwijzing naar het oude bericht waar je op reageert. Bij dat oude bericht worden ook alle toegevoegde reacties verzameld. Zo’n optie zit al jaren in WhatsApp, maar Facebook heeft ‘m nu aangescherpt voor zijn andere berichtendienst.

Facebook Messenger-update

Waarom Messenger wordt verbeterd

Facebook zet de laatste maanden verschillende stappen om Messenger te verbeteren, en om de dienst een beter alternatief te maken voor WhatsApp. Zo kun je sinds kort een bericht ‘ongedaan maken’ tot tien minuten nadat je het verstuurd hebt. Heb je spijt van een verstuurde foto, dan kun je die dus nog snel verwijderen. Ook wordt er gewerkt aan verbeterde end-to-end-encryptie, zodat berichten veel beter beveiligd zijn.

Eerder dit jaar meldde de New York Times dat Facebook plannen heeft om Messenger, WhatsApp en Instagram samen te voegen. De verschillende diensten blijven afzonderlijk bestaan, maar je kunt dan wel berichten onderling tussen de apps versturen. Het sociale netwerk wil zo beter concurreren met iMessage, WeChat en andere opkomende berichtendiensten.

→ Lees ook: Facebook wil WhatsApp, Instagram en Messenger samenvoegen: de voor- en nadelen

Facebook Messenger is via onderstaande link in de Play Store te vinden. De app is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone. Een Facebook-account is wel vereist voor het gebruik van de app.

Download Facebook Messenger in de Play Store (gratis)

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu