Facebook Messenger update brengt gratis bellen

Redactie
20 mei 2013, 8:53
1 min leestijd
Facebook Messenger update brengt gratis bellen
Facebook Messenger

Facebook heeft zijn chat-app Facebook Messenger een update gegeven die het mogelijk maakt om te bellen in Nederland en België. Deze functie was eerder al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar en kan vanaf nu ook in Nederland en België worden gebruikt. De functie was zeer gewild bij de meeste Facebookgebruikers.

Door de update van Facebook Messenger kunnen gebruikers via het 3G-netwerk of wifi met elkaar bellen, met een tablet of smartphone. Dit biedt handige opties, want een Facebookgebruiker kan een vriend ook via zijn tablet bellen en is niet per se verbonden aan enkel de smartphone. De app is overigens niet geüpdatet, de functie is gewoon toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

De dienst is geheel gratis te gebruiken – alleen een internetverbinding is vereist – en werkt ietwat omslachtig. Als je een contactpersoon wilt bellen, moet je eerst naar zijn profielpagina binnen Facebook Messenger gaan om daarna op ‘bel gratis’ te drukken. Hiernaa wordt het gesprek gestart en kun je het geluid harder of zachter zetten en geheel dempen. Het gesprek wordt door middel van de bekende chat head (het bolletje dat een chatgesprek aangeeft) in Facebook Messenger weergegeven.

Facebook Messenger is gratis in de Google Play Store te downloaden voor toestellen met Android 2.2 (Froyo) en hoger.

Download: Facebook Messenger (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu