Placeholder

Facebook MessengerVoor het gebruik van Facebook Messenger voor Android is in een aantal landen niet langer een Facebook-account vereist. Je hebt enkel een telefoonnummer nodig om van de berichten-app gebruik te maken. Facebook gaat hiermee de directe concurrentie aan met WhatsApp, een andere berichten-applicatie die je op soortgelijke wijze kan gebruiken. Stuur je vanuit Facebook Messenger een bericht naar iemand die de app nog niet heeft geïnstalleerd, dan krijgt de ontvanger het verzoek om de app te installeren.

De update is op het moment enkel beschikbaar in Indië, Australië, Indonesië, Venezuela en Zuid-Afrika, maar Facebook vertelt aan The Verge van plan te zijn zo snel uit te breiden. Het moet daarom niet lang duren totdat de update ook in bijvoorbeeld Nederland te downloaden is.

De aankondiging komt een dag na de geruchten over een overname van WhatsApp door Facebook, die inmiddels zijn ontkracht door WhatsApp. Facebook lijkt met de update niet voor een samenwerking te hebben gekozen, maar voor directe concurrentie. Door gebruikers met enkel een telefoonnummer en naam te laten registreren, is de app nagenoeg identiek in gebruik als WhatsApp. Eén wezenlijk verschil: de nieuwe versie lijkt zich tot nu toe te berpeken tot Android, terwijl WhatsApp op deze wijze werkt op meerdere smartphoneplatformen.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!