De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook Messenger verplicht: chatfunctie uit reguliere app gehaald

Gijs Ettes
29 juli 2014, 8:49
1 min leestijd
Facebook Messenger verplicht: chatfunctie uit reguliere app gehaald
Facebook Messenger verplicht

Facebook gaat deze week nog het gebruik van Facebook Messenger verplicht stellen, zo heeft het sociale netwerk laten weten. De chatfunctie wordt uit de reguliere Facebook-app gehaald, waardoor je over een aantal dagen alleen nog via Facebook Messenger met andere gebruikers kunt chatten. De verandering geldt zowel voor de Android- als iPhone-versie van Facebook.

De komende paar dagen zullen meer gebruikers de melding ontvangen dat zij de Messenger-app moeten downloaden als ze nog Facebook-chats willen versturen en ontvangen. Dat Facebook Messenger verplicht zou worden, zat er al een tijdje  aan te komen. Volgens Facebook kan het netwerk zich zo beter richten op het ontwikkelen van de functionaliteit van Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Facebook reageren gebruikers die de Messenger-app hebben geïnstalleerd zo’n 20 procent sneller. Bovendien heeft de app meer functies, zoals het versturen van video’s en het nemen van selfies binnen de app.

facebook messenger

Via de mobiele website en platforms als de iPad, Windows Phone, Paper en desktop blijft het vooralsnog mogelijk om chatberichten te versturen en ontvangen zonder gebruik te maken van de Facebook Messenger-app. Via onderstaande link  kun je de Android-versie van de app downloaden.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu