Videobellen via Facebook Messenger nu ook in Nederland

Gijs Ettes
20 mei 2015, 8:44
1 min leestijd
Videobellen via Facebook Messenger nu ook in Nederland

Facebook heeft een videochatfunctie aan zijn Messenger-app toegevoegd waardoor je, mits je beschikt over een recente versie van de app, kunt beeldbellen met andere gebruikers van de chatservice.

Lees verder na de advertentie.

Videobellen in de Facebook Messenger-app

De knop om Facebook Messenger videobellen te activeren, is rechtsboven te vinden wanneer je in de Android- of iOS-app een gesprek opent. Als  het videocamera-icoontje grijs is gekleurd, is de contactpersoon niet beschikbaar. Is het icoontje blauw, dan is de ander wel beschikbaar en kun je op het knopje  drukken om een videogesprek te starten. Daarbij maakt het niet uit van welk type smartphone de ander gebruikmaakt. Ook videobellen met iemand die op een pc of laptop is ingelogd bij Facebook Messenger is mogelijk.

Videobellen met Facebook Messenger is overigens helemaal gratis, net als bellen zonder beeld. Houd er wel rekening mee dat je hiermee behoorlijk veel data verbruikt. Het verdient dan ook de voorkeur om de functie alleen te gebruiken als je de beschikking hebt over wifi.

Facebook Messenger downloaden

Via onderstaande link kun je de laatste versie van Facebook Messenger downloaden. Versie 4.0 is sinds gisteren beschikbaar en geeft je de mogelijkheid om groepen aan te maken met personen waarmee je regelmatig contact hebt, op eenzelfde manier als WhatsApp.

Verder kun je gemakkelijk berichten of foto’s doorsturen naar personen die niet aan een gesprek deelnemen door erop te tikken. Tot slot kun je snelkoppelingen voor gesprekken aanmaken en op je homescreen plaatsen, zodat je ze snel kunt openen.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu