De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook brengt Moments-app om privacyredenen niet naar Europa

Redactie
19 juni 2015, 7:45
2 min leestijd
Facebook brengt Moments-app om privacyredenen niet naar Europa

Facebook bracht onlangs een nieuwe foto-app uit die beschikt over gezichtsherkenning en daarmee  mensen automatisch aan foto’s kan koppelen. Facebook Moments zal om privacyredenen echter niet naar Europa komen.

Lees verder na de advertentie.

De gezichtsherkenning is de reden dat Moments vooralsnog niet naar Europa komt. Volgens Europese regelgevers zou Facebook namelijk een opt-in-mechanisme moeten inbouwen om gebruikers de mogelijkheid te geven de functie in te schakelen. Facebook heeft de functie nu nog uitgeschakeld in Europa en is niet van plan een opt-in-mechanisme in te bouwen.  De app van het sociale netwerk is daarom ook niet in de Europese app-winkels te downloaden.

Google’s nieuwe foto-app werkt eveneens met gezichtsherkenning, maar die functie is om dezelfde redenen uitgeschakeld in Europa.

Dit kun je met Moments

Moments is een foto-app die kiekjes sorteert op basis van de locatie waar ze geschoten zijn. Je kunt specifieke mappen een naam geven, of een compleet  overzicht van alle foto’s bekijken. Moments herkent op foto’s Facebook-vrienden, waarna je de mogelijkheid om de foto’s met hen te delen. Dit doe je door de map met foto’s met hen te synchroniseren, waar je overigens expliciet toestemming voor geeft.

Facebook benadrukt dat alleen de mensen die op de foto’s staan en waar je de foto’s mee deelt de afbeeldingen kunnen zien. De albums komen bijvoorbeeld niet beschikbaar via Facebook, en enkel via Moments – en dat is geheel privé. Wel worden de foto’s in de cloud van Facebook opgeslagen. Verder is er een speciaal tabblad beschikbaar waar je foto’s van jezelf van anderen kunt bekijken en opslaan.

Video van Moments

“Als je bij een bruiloft bent geweest, dan weet je dat mensen de hele dag mooie foto’s maken. Je wilt dan het liefst een gemakkelijke manier om al die foto’s te delen met de mensen die op jouw foto’s staan. En natuurlijk wil je  foto’s ontvangen van anderen waar jij op staat”, aldus Facebook. Dat wordt mogelijk met Moments, een app die Facebooks gezichtherkenningstechnologie gebruikt om Facebook-vrienden te herkennen.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu