Foto-app Facebook Moments nu ook in Nederland

Erwin Vogelaar
10 mei 2016, 19:53
2 min leestijd
Foto-app Facebook Moments nu ook in Nederland

Facebook heeft zijn slimme foto-app nu ook in Europa gelanceerd. Je kunt de app dus nu gewoon vanuit Nederland en België in Google Play downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Moments in Nederland en België

Facebook heeft al een tijdje een eigen foto-app in Google Play  staan, maar deze was nog niet in Europa beschikbaar. Dit had te maken met privacywetgeving, die Facebook er van weerhield om zijn gezichtsherkenningsoftware te gebruiken. Hiermee is het voor de app mogelijk om gezichten van vrienden op Facebook te herkennen en direct te taggen. Deze functie is dus niet aanwezig in de versie van de app die we nu in Nederland en België kunnen downloaden.

facebook moments in nederland

Je kunt wel zelf gezichten taggen en de app zet gezichten bij elkaar die op elkaar lijken. Hierdoor is het alsnog redelijk makkelijk om foto’s van bepaalde mensen bij elkaar te zoeken en die te sturen. Het doel van de app is namelijk om foto’s te delen met en ontvangen van vrienden rond bepaalde momenten, zonder dat andere mensen dit zien. Dit in tegenstelling tot de normale Facebook-app, waar alles publiekelijk is.

Je kunt foto’s kiezen, een titel toevoegen en bepalen aan welke vrienden je de collectie afbeeldingen stuurt. Facebook Moments zal ook verzamelingen voorstellen die je mogelijk kunt sturen. Hiervoor baseert de app zich op de datum waarop de foto’s zijn gemaakt en de locatie waar de foto’s gemaakt zijn.

Op Android gaat de app de strijd aan met Google Foto’s, dat grotendeels dezelfde functies heeft. Gezichten worden bij elkaar gezocht en je kunt albums naar elkaar sturen. Google Foto’s maakt sinds kort ook automatisch albums aan op basis van je locatie en de datum. Toch is Facebook Moments meer dan de moeite waard als je voornamelijk via Facebook met je vrienden in contact staat.

Facebook Moments downloaden

Je kunt Facebook Moments gratis downloaden via onderstaande link.

Download Facebook Moments in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu