Facebook-app krijgt Android L notificaties en toont ze op lockscreen

Facebook notificatiesDe officiële Facebook-app heeft een update gekregen in het bètakanaal. De Facebook beta app toont voortaan notificaties op de manier zoals Android L ze ook toont: op het lockscreen, in een witte balk. Het is dan nog niet mogelijk om een actie te ondernemen, behalve om op een notificatie te drukken om naar de app te gaan of de notificatie weg te swipen.

Android L biedt eenzelfde soort notificaties, waarbij apps hun meldingen ook op het lockscreen tonen in de vorm van een witte balk. Vanaf het lockscreen zijn dan acties uit te voeren, zoals het reageren op een e-mail. Facebook lijkt daarmee Android L achterna te gaan, hoewel het sociale netwerk niet alle functionaleiten van Android L benut. Logisch: de nieuwe Facebook notificaties werken op KitKat en Jelly Bean, en zijn nog niet van Android L-functies voorzien.

Facebook notificaties

bildschirmfoto-2014-07-09-um-00.29.35Naast de notificaties op het lockscreen kun je voortaan ook vanuit de notifcatiebalk een actie ondernemen, zoals het liken van een bericht.

De nieuwe Facebook notificaties zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de bèta-app en het is vooralsnog onduidelijk wanneer de notificaties naar de huidige en meer stabiele app worden uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android L wordt in de herfst van dit jaar verwacht. Wil je alvast een voorproefje van de nieuwe Android-versie zien? Check dan onze preview-video.

Android L preview

Lees ook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.