Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Facebook Stories is nóg een nieuwe Snapchat-kloon van Facebook

Thomas Haenen
28 maart 2017, 15:47
2 min leestijd
Facebook Stories is nóg een nieuwe Snapchat-kloon van Facebook

Facebook is begonnen met de uitrol van Stories, een alternatief voor Snapchat waarmee je de leukste momenten van je dag kunt delen. Het is de zoveelste Snapchat-kloon van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Facebook Stories

Met Facebook Stories kun je foto’s en video’s delen die vervolgens slechts 24 uur zichtbaar zijn voor al je vrienden en contacten. Media die je deelt worden standaard niet als statuspost op je feed geplaatst, maar zijn alleen bovenaan in beeld in de Facebook-app te vinden.

Facebook Stories

Je kunt er ook voor kiezen om berichten met slechts één of twee vrienden te delen, via de Direct-knop. Zij kunnen je foto’s dan slechts één keer zien. Je kunt reageren op foto’s die je via Direct ontvangt, maar ook die reacties verdwijnen automatisch zodra ze zijn gelezen.

Klinkt de functie je bekend in de oren? Dat kan kloppen: Facebook biedt met Stories wederom een alternatief voor Snapchat aan. Beide diensten draaien om foto’s en video’s die slechts tijdelijk zichtbaar zijn. Het is bovendien de vierde kopie van Snapchat door Facebook in korte tijd. Na Instagram Stories, WhatsApp Status en Messenger Day komt het bedrijf nu met Facebook Stories aanzetten. Alle vier de diensten lijken functioneel vrijwel identiek te zijn.

Bovendien is er geen enkele integratie of overlap tussen de verschillende diensten. Wil je een foto kwijt, dan zul je deze handmatig vier keer moeten uploaden in alle apps om al je vrienden te bereiken.

Met de update wordt Facebook ook voorzien van een vernieuwde in-app camera. Deze is voorzien van effecten, filters en maskers. Zo kun je sneeuw aan je foto’s toevoegen, een dierenmasker dragen of een kunstzinnig filter toepassen. Er zijn direct verschillende gesponsorde maskers toegevoegd, die reclame maken voor Despicable Me 3, Guardians of the Galaxy 2 en Wonder Woman.

Facebook voor Android downloaden

Facebook Stories wordt vanaf vandaag geleidelijk uitgerold, dus het kan zo zijn dat de functie nog niet beschikbaar is op jouw smartphone. Je kunt Facebook downloaden voor Android via onderstaande link naar de Play Store.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu