Facebook update laat gebruikers eindelijk berichten en reacties bewerken

facebookDe Facebook update brengt een hele gewilde en zeer belangrijke functie naar de Android-app: het wordt voortaan mogelijk om zowel berichten als reacties via de app te bewerken. Eindelijk. In vorige app-versies van Facebook voor Android moest je eerst het bericht of de reactie verwijderen en opnieuw plaatsen, nu kun je ‘m gewoon aanpassen.

Om een bericht of reactie te bewerken, moet je respectievelijk op het pijltje naar beneden bij een bericht of op de betreffende reactie drukken. Hierna kom je in een venster waar je de tekst aan kunt passen. Het is echter niet mogelijk om foto’s of video’s te bewerken of te vervangen. Het is inmiddels sinds juni 2012 mogelijk om berichten en reacties op Facebook aan te passen.

Facebook update brengt meer

Screenshot_2013-09-26-22-42-16Daarnaast wordt het na de update mogelijk om pictogrammen in statusupdates te gebruiken ‘om te beschrijven wat je voelt of doet’. Ook kun je voortaan snel geplande evenementen op je favoriete pagina’s bekijken en vanuit de app nieuwe fotoalbums aanmaken en deze delen via je smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De officiële Facebook-app bevat ook enkele features van Facebook Home, de sociale Android-schil rondom Googles mobiele besturingssysteem. Ook het Facebook Home lockscreen is inmiddels aan de officiële Facebook-app toegevoegd.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Facebook update downloaden

De Facebook update is inmiddels voor iedereen beschikbaar als gratis download in Google Play.

Download: Facebook (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.