Facebook brengt Veiligheidscheck naar app en geeft WhatsApp kleur

Rutger Otto
22 augustus 2017, 13:37
2 min leestijd
Facebook brengt Veiligheidscheck naar app en geeft WhatsApp kleur

Facebook komt met een update voor zijn Veiligheidscheck, waarmee gebruikers aangeven dat ze veilig zijn na een ramp of aanslag. De check komt standaard in de app te staan.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Veiligheidscheck in de app

De Veiligheidscheck krijgt een aparte afdeling binnen de Facebook-app. Voorheen maakte Facebook de mogelijkheid slechts in uitzonderlijke situaties beschikbaar, maar binnenkort is het een vast onderdeel van de app. Via het nieuwe scherm, dat waarschijnlijk te openen is via het menu (de knop rechtsboven in de Android-app), komen de situaties te staan waarin vrienden zich veilig hebben gemarkeerd. Ook toont de app waar de Veiligheidscheck recent is geactiveerd.

De functie krijgt geen prominente plek binnen de app, maar is wel altijd bereikbaar. Binnen een paar weken zal de update iedereen hebben bereikt. Volgens Facebook hebben mensen tijdens een crisis behoefte om in contact te komen met naasten, om hulp te vragen of aan te bieden of om meer te weten te komen over de crisis zelf. Via de Veiligheidscheck is daarom gemakkelijk informatie op te vragen.

Hulp bieden

In 2014 werd de Veiligheidscheck aan Facebook toegevoegd. Sindsdien kunnen mensen in rampgebieden een notificatie ontvangen om aan te geven dat ze veilig zijn. Later kwam ook de optie ‘Community Help’, waarmee anderen geld kunnen doneren en hulp kunnen bieden.

Download Facebook in Google Play (gratis)

whatsapp status

Nieuwe WhatsApp status

Facebook voegt ook een vernieuwing toe aan WhatsApp. De gekleurde statusupdates die je mogelijk van Facebook kent, zijn binnenkort ook op WhatsApp te vinden. Zo wordt het mogelijk om een status te delen met een gekleurde achtergrond en een zelfgekozen font. Ook kunnen gebruikers links toevoegen aan de berichten.

Op Facebook zijn deze statusupdates al langer te vinden. Gebruikers kunnen hun berichten extra in het nieuwsoverzicht van anderen laten opvallen door ze als plaatje te uploaden. Daar kunnen zij bijvoorbeeld ook hashtags aan toevoegen.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu