Facebook zet geluid bij automatische video’s aan: zo zet je het uit

Thomas Haenen
15 februari 2017, 10:25
2 min leestijd
Facebook zet geluid bij automatische video’s aan: zo zet je het uit

De automatisch afspelende video’s op Facebook worden vanaf vandaag een stukje vervelender. Het geluid van de video’s staat nu standaard aan.

Lees verder na de advertentie.

Facebook video’s geluid uitschakelen

Facebook maakt het daarmee weer een stukje moeilijker om video’s te negeren. Nu staat het geluid nog automatisch uit als je voorbij de bewegende beelden scrollt in je nieuwsfeed, maar volgens het sociale netwerk is dat verwarrend voor bezoekers.

“Nu steeds meer mensen video’s kijken op hun smartphones, verwachten ze geluid te horen als het geluid op hun toestel aan staat. Na positieve feedback op verschillende tests zetten we de komende tijd het geluid standaard aan bij video’s in je nieuwsfeed,” aldus het bedrijf in een blogpost. Gebruikers krijgen straks automatisch een bericht zodra de aanpassingen is toegepast op hun account, zodat je niet plotseling geluid voorgeschoteld krijgt.

Mocht je niet gediend zijn van de aangepaste filmpjes, dan zijn er gelukkig manieren om het geluid weer uit te schakelen. Zo hoor je natuurlijk niets als het volume op je smartphone uit staat. Je kunt het ook permanent uitschakelen via de instellingen. Daarvoor ga je naar de optie ‘Video’s in de nieuwsfeed starten met geluid’ en schakel je deze uit.

Tegelijkertijd rolt Facebook nog enkele andere aanpassingen door voor video’s. Zo zien verticale video’s er beter uit in de app, omdat er meer ruimte voor wordt gemaakt. Ook kan een video nu in een hoek van het scherm afgespeeld worden, terwijl je door je nieuwsfeed scrollt. Zo kun je video’s doorkijken terwijl je andere berichten leest. In de Android-app is het zelfs mogelijk om Facebook-video’s te laten doorspelen terwijl je andere apps opent, vergelijkbaar met de Chat Heads van Facebook Messenger.

Facebook voor Android downloaden

Je kunt de Facebook-app downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu