Facebook voor Android krijgt langverwachte update, is twee keer zo snel

Redactie
14 december 2012, 8:43
1 min leestijd

Facebook heeft eindelijk zijn officiële Android-app geüpdatet waardoor de app voortaan native is. Dit wil zeggen dat de app niet enkel een aangepaste versie van de website toont, maar een geoptimaliseerde code heeft waardoor de content van je timeline sneller wordt ingeladen en doorheen kan worden gescrold. Na maanden van beloven en testen heeft Facebook zich aan zijn woord gehouden en is Facebook 2.0 live in de Google Play Store.

Hoewel er aan het design van de Android-app weinig verandert, is de update een enorme verbetering ten opzichte van de oude Facebook-app. De posts en foto’s laden sneller en je scrolt soepeler door je timeline, wat voor degenen met veel Facebook-vrienden een hele fijne nieuwe bijkomstigheid is. Ook de opstarttijd is verbeterd: in plaats van enkele seconden op te starten, kun je meteen beginnen met lezen of posten. Volgens Facebook is de app twee keer zo snel als de vorige versie.

Lees verder na de advertentie.

De snelheid van Facebook 2.0 is vooral te merken wanneer je op een fotovoorbeeld drukt. De foto’s worden snel in volledig beeld weergegeven en het bekijken van foto-albums gaat zonder constante lags. Een wereld van verschil. Facebook verdient daarom een groot compliment en kan hopelijk met deze basis de app verder ontwikkelen, met nieuwe functies en prestatieverbeteringen.

Download: Facebook (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu