Facebook voor Android krijgt make-over met Places en groepen

Redactie
3 november 2010, 19:26
1 min leestijd
Facebook voor Android krijgt make-over met Places en groepen
facebook event
facebook android

Facebook organiseert vandaag een persbijeenkomst waar aankondigingen op mobiel gebied zullen worden gedaan. Eén van de aankondigingen kwam van Mark Zuckerberg zelf: hij liet weten dat de mobiele apps een make-over zullen krijgen, waaronder de Android-versie. De gebruikers zijn niet onverdeeld enthousiast over de Facebook-applicatie voor Android, dus deze verbeteringsslag is zeer gewenst.

Ook zullen in de Android-app voortaan Places en groepen worden ondersteund. Places houdt in dat je op locaties kunt inchecken. Er is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie beschikbaar komt De nieuwe versie is per direct beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Voorafgaand aan de bijeenkomst was er ook speculatie, dat Facebook een eigen telefoon zou uitbrengen. Maar dat gaan ze niet doen. Facebook heeft aangekondigd dat ze hun mobiele platform verder gaan uitbouwen. Het bestaat uit drie delen: single sign on, een locatie-API en deals. De focus ligt daarbij dus op software en niet op eigen hardware. Single sign-on houdt in dat je één inlogaccount hebt voor al je mobiele websites. Facebook zorgt ervoor dat je bij allerlei andere sites kunt inloggen via een API. Dat werkt trouwens al bij een aantal websites: zo kun je bij feest.je inloggen met je Twitter- of Facebook-account. Het inloggen wordt afgehandeld door een Facebook-API.

Het Deals-platform houdt in dat je koopjes bij bedrijven in de buurt kunt vinden. Dit zal vooralsnog alleen in de VS beschikbaar zijn. Er zijn vier soorten ‘deals’: Individual, Friend, Loyalty en Charity. Deals maakt deel uit van de Places-functie en is afhankelijk van de beschikbaarheid van Places in de diverse landen.

Categorie: Sociaal
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's