De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook-update voegt weersvoorspelling toe, verbetert veiligheidscheck

Rick van der Veer
9 februari 2017, 15:15
2 min leestijd
Facebook-update voegt weersvoorspelling toe, verbetert veiligheidscheck

Met het Facebook weerbericht krijg je iedere ochtend een update in je tijdlijn over wat het weer gaat doen die dag. Ook heeft het bedrijf nieuwe mogelijkheden om hulp te bieden tijdens een ramp bij de dienst geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

Facebook weerbericht toegevoegd

Facebook toonde al een tijdje een weerbericht in het nieuwsoverzicht voor veel gebruikers, met name aan het begin van de dag. Dat weeroverzicht is nu terug te vinden in de Facebook-app, in het menu aan de rechterkant waar ook je evenementen en vriendenlijst zich bevinden. Hier vind je niet alleen een weerbericht voor je huidige locatie, maar ook een weersvoorspelling voor de komende vijf dagen.

Facebook weerbericht

Facebook heeft ook opties voor weernotificaties in de app gezet. De app geeft je dan voor je huidige locatie updates met betrekking tot het weer, rechtstreeks in je notificatiescherm. Hiervoor gebruikt de app de locatiedienst van het netwerk: deze dien je wel ingeschakeld te hebben in je app-instellingen.

Je kunt ook het weer opvragen van andere locaties dan waar je je nu bevindt. Via het instellingen-menu in het Weer-scherm kun je een andere locatie kiezen waar je het weer van wil zien. Meer dan één locatie tegelijk bekijken is op moment van schrijven nog niet mogelijk: je zult dus altijd de instelling moeten veranderen als je wil weten of het ergens anders wél droog is.

Veiligheidscheck bij rampen

De veiligheidscheck van Facebook is verder uitgebreid zodat gebruikers elkaar rechtstreeks hulp kunnen verlenen. Tijdens eerdere rampen bleek dat mensen elkaar opzochten via groepen en publieke pagina’s om voedsel en onderdak aan te bieden. Zo boden omwonenden slachtoffers hulp en onderdak aan tijdens de aanslagen in Parijs in 2015, waarbij locatiediensten een belangrijke rol speelden.

Om dit proces wat beter te laten verlopen heeft Facebook een forum geïntroduceerd om gebruikers aan elkaar te koppelen. In dat gedeelte van de app worden berichten gesorteerd op categorie en locatie. Hulpzoekenden kunnen dan meteen terecht bij gebruikers die dicht in de buurt zitten.

Waar de veiligheidsfunctie voorheen handmatig aan moest worden gezet door Facebook werkt deze nu automatisch. Als een algoritme veel specifieke sleutelwoorden ziet in een bepaalde regio activeert Facebook automatisch de veiligheidscheck voor alle gebruikers in dat gebied.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu