De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook werkt aan eigen sociale nieuws-app

Redactie
24 juni 2013, 9:21
1 min leestijd
Facebook werkt aan eigen sociale nieuws-app
Facebook voor Android

Facebook werkt aan zijn eigen sociale nieuws-app die de concurrentie met Flipboard aan moet gaan. De app laat gebruikers artikelen van een reeks aan nieuwsbronnen lezen en Michael Matas, ex-Apple ontwerper, gaat het product vormgeven. De ontwikkeling is al een jaar bezig.

Dat meldt The Wall Street Journal. De ontwikkeling gaat gepaard met input van Facebook-ceo Mark Zuckerberg en de app moet naar zowel de smartphone als tablet komen. Het is echter nog niet duidelijk of de nieuws-app een onderdeel van de huidige Facebook-app wordt of dat er een compleet nieuwe app wordt gebouwd. Eerder kondigde Facebook een like-duim voor Facebook Chat aan.

Lees verder na de advertentie.

Facebook gaat de concurrentie aan met Flipboard

flipboard2

Het idee achter de sociale nieuws-app is om meer interactie met gebruikers te krijgen. Facebook wil natuurlijk dat er gereageerd wordt op de content die op Facebook wordt gedeeld, en dat deze content ook verder wordt gedeeld. Een nieuws-app zou deze tak van interactie op zich willen nemen. Daarnaast is de dienst ook interessant voor adverteerders die kunnen inspelen op het nieuws en meer overzicht in de ruis aan informatie kunnen creëren.

Het is nog onduidelijk wanneer de sociale nieuws-app wordt uitgerold. Er gaan zelfs de geruchten dat Facebook Reader uiteindelijk nooit wordt gelanceerd.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Flipboard (screenshot rechts), één van de meest populaire nieuws-apps die artikelen in een magazine-achtige stijl weergeeft, heeft sinds mei 50 miljoen gebruikers.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu