Op Facebook zitten tijdens je werk? Met het nieuwe Facebook Workplace is het juist de bedoeling. Op deze vijf manieren wil het sociale bedrijfsnetwerk van Facebook zich onderscheiden van de concurrentie.
Lees verder na de advertentie.
Facebook Workplace ook in Nederland beschikbaar
Facebook Workplace stond eerst bekend als Facebook at Work, en werd gisteravond officieel aangekondigd. Bedrijven kunnen zich per direct aanmelden, waarna ze een uitnodiging voor de dienst ontvangen. Ook in Nederland is de dienst al beschikbaar, en staat de bijbehorende Android-app inmiddels in de Google Play Store. Veel bedrijven gebruiken echter al jaren Slack voor interne communicatie, dus Facebook zal flink zijn best moeten doen om mensen over te laten stappen. Op deze 5 manieren wil Facebook Workplace dat doen.
#1 Facebook Workplace is absoluut niet duur
Hoewel je Workplace niet gratis kunt uitproberen (in tegenstelling tot Slack) is het standaardabbonement wel een stuk aantrekkelijker geprijsd. Alleen nonprofit-organisaties en educatieve instituties kunnen Workplace gratis gebruiken. Voor maar 1 dollar per gebruiker per maand schaf je echter al het standaardabonnement aan, tegenover de $6,67 die je per gebruiker kwijt bent voor een Slack-lidmaatschap. Het probleem voor Facebook is alleen dat de gratis versie van Slack voor veel kleinere bedrijven al genoeg in huis heeft.
#2 Samenwerken met andere bedrijven in Workplace
Zolang twee verschillende bedrijven Facebook Workplace gebruiken, kunnen ze heel gemakkelijk met elkaar in contact komen via het netwerk. Door een besloten groep aan te maken kunnen alle betrokkenen gemakkelijk overleggen, samenwerken en zaken bespreken. Hier hoeft dus geen apart netwerk voor worden aangemaakt. Alleen dit maakt Workplace al interessant voor bedrijven die naast intern ook vaak extern communiceren.
#3 Iedereen kent Facebook, en weet hoe het werkt
Een van de grootste voordelen van Facebook Workplace is dat het precies dezelfde indeling als de doorsnee Facebook heeft. Hierdoor weet iedereen direct hoe het netwerk in elkaar steekt. Foto’s, video’s en bestanden op de tijdlijn van je bedrijf plaatsen is heel simpel, en ook het design van Workplace is heel herkenbaar. Wel krijgt iedereen een apparaten account die losstaat van zijn of haar privĂ© Facebook-account. Geen overbodige luxe, anders zou het wel heel lastig worden om privĂ© en werk gescheiden te houden.
#4 (Video)bel vanuit Facebook Workplace met je collega’s
In Facebook Workplace kom je gemakkelijk in contact met collega’s die in het buitenland of thuis werken. In de app zit namelijk een audio- en videobel-optie ingebakken. Zo kun je gemakkelijk even iets overleggen, zonder alles eerst uit te typen. Bovendien kiest Facebook ervoor om geen advertenties in Workplace te laten zien, zodat het netwerk overzichtelijk blijft.
#5 Apps van derden (nog) niet toegestaan
Het vijfde punt is eerder een minpunt voor Facebook. In tegenstelling tot Slack is Workplace namelijk een gesloten ecosysteem, wat betekent dat diensten van derden er niet aan toegevoegd kunnen worden. Het uitgebreide bosnetwerk van Slack doet dit juist wel, wat de dienst meteen interessant maakt voor bedrijven die een specifieke functie zoeken en deze op die manier kunnen integreren. De mogelijkheid bestaat dat Facebook in de toekomst de Facebook Messenger bots aan Workplace toevoegt, maar vooralsnog is dit niet het geval.
→ Download Facebook Workplace in Google Play (gratis)
Lees het laatste nieuws over Facebook
- Dit is waarom Android-foto’s soms lelijk zijn (en hoe je dit oplost) (28-11)
- Nieuwe keuze op Facebook en Instagram: gratis gebruiken of abonneren? (9-11)
- Deze nieuwe WhatsApp-functies kun je binnenkort gebruiken (19-10)
- Zo komt AI naar Instagram, WhatsApp en Facebook (10-10)
- Android-tips: Zo stop je automatisch afspelende video’s (6-5)