De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Falcon for Twitter: een uitgebreide en volledige Twitter-app als widget

Redactie
14 oktober 2012, 14:10
2 min leestijd
Falcon for Twitter: een uitgebreide en volledige Twitter-app als widget
Falcon

HTC was één van de eersten die aan hun aangepaste Android-software een speciale widget toevoegde waar je al je tweets uit je timelint kunt lezen. Falcon for Twitter borduurt verder op dit idee en wil de widget tot een volledige Twitter-app omdopen in plaats van dat je er alleen een tweet mee kunt versturen. Naast de standaardtaken als tweeten, replyen, retweeten en het bekijken van je directe berichten en favorieten, kun je ook alle links, foto’s en video’s direct in de widget bekijken zonder dat de browser opgestart moet worden. De widget bestaat uit vier verschillende formaten, ondersteunt vier thema’s en de gebruiker kan zelf de kleur van de tekst instellen, waardoor je Falcon for Twitter naar eigen wens aan kunt passen.

Het uiterlijk van de widget heeft veel weg van het mooie Holo-design dat met Android 4.0 Ice Cream Sandwich werd geïntroduceerd. In de werkbalk heb je de mogelijkheid om de widget te verversen, een nieuwe tweet te plaatsen en je directe berichten te bekijken. Daarnaast kun je ook met de widget naar zoektermen en hashtags zoeken en beschikt de app over Jelly Bean-notificaties, waarmee je direct uit de notificatiebalk kunt replyen en retweeten. Falcon for Twitter is sinds enkele dagen uit de bèta en is nu als Release Candidate 1 voor het grote publiek beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Helaas is Falcon for Twitter nog niet zo uitgebreid als sommige Twitter-apps, want je kunt bijvoorbeeld bij profielen niet zien wie door die diegene wordt gevolgd en wie degene zelf volgt. Het is ook niet mogelijk om meerdere accounts te beheren. De ontwikkelaar is wel druk bezig om nieuwe functies te implementeren. Je hebt de mogelijkheid om via een in-app aankoop te doneren, waarmee je tegelijkertijd een aantal nieuwe features activeert en mogelijke advertenties – die ik niet heb gezien – verwijdert.

Download: Falcon for Twitter (gratis)

Check ook ons artikel Android widgets, met de beste tips en widgets voor jouw toestel!

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu