Falcon Pro: nieuwe en zeer sterke Twitter-app te downloaden in Google Play Store

Redactie
2 december 2012, 13:27
2 min leestijd
Falcon Pro: nieuwe en zeer sterke Twitter-app te downloaden in Google Play Store

De ontwikkelaar van Falcon for Twitter, een uitgebreide Twitter-widget voor Android, heeft zijn langverwachte en volledige Twitter-app uitgebracht. Falcon Pro is een vrij uitgebreide en intuïtief vormgegeven Twitter-app voor Android 2.2 Froyo en hoger. De app was al een geruime tijd in ontwikkeling, kreeg feedback van de gebruikers van technologieforum XDA Developers en is sinds kort voor 79 eurocent in de Google Play Store te downloaden.

Het donkere uiterlijk van Falcon Pro is om van te smullen. Aan de bovenkant heb je de menu-iconen en door te swipen wissel je van scherm. Als je naar links veegt, kom je bij je eigen account en de instellingen. Veeg je naar rechts? Dan krijg je de Twitter-lijsten en meest populaire hashtags te zien. Het design van Falcon Pro is daarbij ook geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets. En dat is handig, want je kunt de app op beide apparaten gebruiken en Falcon Pro onthoudt waar je met lezen bent gebleven – ook als je verschillende apparaten gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

De content van Tweets, waaronder foto’s en webpagina’s, worden in de tweet zelf weergegeven. Je blijft dus altijd in de app. De timeline verversen doe je door naar beneden te vegen. Als je nieuwe tweets of mentions hebt, informeert een gekleurde balk je over het aantal nieuwe meldingen. De melding kan ook, als je Falcon Pro automatisch laat verversen, in de notificatiebalk verschijnen. Bij smartphones en tablets met Android 4.1 Jelly Bean en hoger, kun je direct vanuit de notificatie een actie ondernemen zoals antwoorden op een mention of retweeten.

Falcon Pro heeft op dit moment twee functies die ik mis: push-notificaties en ondersteuning voor meerdere Twitter-accounts. De Twitter-app is nog maar enkel met één account te gebruiken en synchroniseert op een door jou bepaalde interval voor nieuwe tweets, mentions en direct messages. En dat is zonde, want het kan hierdoor ietwat langer duren voordat je een notificatie krijgt. Het is waarschijnlijk dat dergelijke functies in de toekomst nog worden toegevoegd.

Falcon Pro heeft een prijskaartje van 79 eurocent. Als de Twitter-app je toch niet bevalt, kun je altijd in de Google Play Store om een restitutie vragen.

Download: Falcon Pro (€ 0,79)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu