FarmVille straks ook op Android-toestellen
Redactie

farmvilleFarmVille is een extreem populaire game op Facebook, waarbij je een boerderij moet beheren. Je moet de juiste landbouwproducten verbouwen en de dieren verzorgen. FarmVille bestaat sinds juni 2009 en heeft al meer dan 80 miljoen spelers, waarvan er dagelijks 32 miljoen actief zijn op Facebook. Nu zijn er plannen om de game ook mobiel aan te bieden. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Zynga, het bedrijf achter FarmVille, de domeinnaam farmvilleandroid.com heeft geregistreerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een woordvoerder van Zynga gaf de plannen ook toe tegenover Mashable.com: “Zynga plans to expand to various mobile platforms.” Gezien de domeinnamen die Zynga heeft geregistreerd (farmvilleandroid.com, farmvilleipad.com, farmvilleiphone.com en farmvillesms.com) gaat het om Android, iPhone, iPad en een sms-dienst voor andere telefoons. De domeinnamen zijn deze maand geregistreerd door DNStination, hetzelfde bedrijf dat ook de website www.farmville.com heeft vastgelegd.

farmville mobile

Zynga biedt de game gratis aan en verdient geld met de verkoop van virtuele spullen. Het in San Francisco gevestigde bedrijf maakt ook de populaire game Mafia Wars. Het zijn niet zozeer games, maar meer virtuele omgevingen waarin je constant wordt aangemoedigd om te blijven spelen en kadootjes aan je vrienden te geven. FarmVille werd in vijf weken bedacht en ontwikkeld uit bestaande componenten. In de eerste 24 uur hadden ze al 18.000 spelers, tientallen miljoenen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.