FastKey Launcher legt de focus op slimme zoekfunctie

Rick van der Veer
18 januari 2017, 17:20
2 min leestijd
FastKey Launcher legt de focus op slimme zoekfunctie

Er zijn talloze launchers beschikbaar voor Android die eigenlijk allemaal hetzelfde doen. FastKey Launcher doet het net iets anders dan zijn concurrenten door zijn sterke nadruk op zoeken.

Lees verder na de advertentie.

FastKey Launcher

FastKey Launcher is een app die je homescreen vervangt, maar een net wat andere insteek heeft dan de gemiddelde launcher-apps. De nadruk ligt bij deze app op de zoekfunctie zo toegankelijk en direct mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat je op ieder moment kunt zoeken staat er op continu een toetsenbord op je homescreen.

Door op het toetsenbord tekst in te voeren kun je direct zoeken tussen de apps en contactpersonen op je smartphone. De apps die je het meest gebruikt verschijnen vooraan in de zoekresultaten. Daarnaast kun je boven en onder het toetsenbord snelkoppelingen neerzetten voor je meestgebruikte apps, net zoals in iedere andere launcher. Als je naar contactpersonen zoekt kun je die persoon meteen bellen.

FastKey Launcher biedt naast het snelle zoeken ook de gebruikelijke features van een launcher. Zo kun je meerdere homescreens aanmaken en deze vullen met dezelfde widgets die je in andere launchers kunt gebruiken, zoals je agenda. In de instellingen kun je daarnaast aanpassen hoeveel icoontjes je op één scherm kwijt kan en is het mogelijk andere animaties in te stellen voor het schakelen tussen schermen.

Op moment van schrijven zijn andere homescreenvervangers zoals Nova Launcher nog een stuk uitgebreider. Waar je in FastKey Launcher eigenlijk alleen maar het aantal schermen en icoontjes kunt aanpassen laten andere launchers je vrijwel ieder aspect van je homescreen aanpassen. Toch heeft de app behoorlijk wat potentie: tijdens onze test bleek Fastkey razendsnel in het zoeken van apps en liep de app bijzonder vloeiend.

FastKey Launcher downloaden

FastKey Launcher is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 of hoger nodig.

Download FastKey Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu