Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 favoriete Android-apps van 2014: Gijs

Redactie
29 december 2014, 19:00
3 min leestijd
De 5 favoriete Android-apps van 2014: Gijs

Wat waren het afgelopen jaar de favoriete Android-apps van de redactie? In deze serie zetten we ze op een rijtje! Gijs selecteerde de volgende vijf Android-apps.

Lees verder na de advertentie.

Gijs’ favoriete Android-apps van 2014

Het was een behoorlijke klus om mijn favorieten te kiezen uit het grote aantal apps dat ik het afgelopen jaar heb getest. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de vijf applicaties hieronder die wat mij betreft geen enkele Android-gebruiker mag missen.

Botanicula

botanicula

Een van de fraaiste games die in 2014 is verschenen, is ongetwijfeld Botanicula. In deze point-and-click ontdekkingsgame speel je met een vijftal tuinfiguurtjes (Mr Lantern, Mrs Mushroom, Mr Poppyhead, Mr Twig en Mr Feather) die op pad gaan om hun leefgebied te verdedigen. De game valt op door de aparte visuele stijl die het best tot zijn recht komt op het grote scherm van een tablet. Je kunt alles met je vingers aantikken en ziet dan alle fraaie effecten en pracht en praal. Achter elk blad zit wel een grapje verstopt.

Download Botanicula in Google Play (4,99 euro)

Unified Remote

unified remote favoriete android-apps

Als je regelmatig je laptop of pc aan je tv koppelt om bijvoorbeeld films, series of games op het grote scherm te tonen, dan weet je hoe lastig het is om het apparaat van een afstandje te bedienen. Doorgaans moet je naar je computer lopen om iets in- of uit te schakelen. Unified Remote maakt dit proces een stuk gemakkelijker en tovert je smartphone of tablet om in een draadloze muis en mediacontroller. Vervolgens kun je probleemloos je computer besturen. Ook het invoeren van tekst is zo gepiept.

Download Unified Remote in Google Play (gratis)

Baconreader

Baconreader

Baconreader is dé app voor fervente Reddit-lezers, mede dankzij de snelle en overzichtelijke interface. Het startscherm toont de voorpagina van Reddit, waarbij je zelf kunt aangeven welke berichten je wilt zien: populair, nieuw, controversieel of in populariteit stijgend. Je kunt daarnaast snel schakelen tussen de voorpagina en subreddits als Books, Food, Jokes en Pics. Als je vervolgens op een bericht tikt, kun je de bijbehorende tekst en afbeelding bekijken, alsmede de populairste comments. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf in te loggen en een reactie achter te laten.

Download Baconreader in Google Play (gratis)

Clean Master

Clean Master Android schoonmaken

Heeft je Android-toestel geen ingebouwde schoonmaaktool, dan is Clean Master het overwegen waard. De app kan ongewenste bestanden opruimen, werkgeheugen vrijmaken, de rechten per app tonen en geeft een handig overzicht van je apps (en welke je niet meer nodig hebt). Deze functies worden overzichtelijk getoond en het opschonen en vrijmaken van meer geheugen is met een druk op de knop gebeurd. Ook geeft de app inzicht in welke apps veel energie verbruiken en wellicht weg mogen.

Download Clean Master in Google Play (gratis)

Tunnelbear

tunnelbear

Met TunnelBear surf je via een VPN-verbinding (Virtual Private Network), die extra beveiligd is tegen bijvoorbeeld pottenkijkers die je wachtwoorden willen stelen of toegang willen tot andere data. Je online gegevens worden niet opgeslagen, wat TunnelBear perfect maakt om veilig gebruik te maken van een openbare wifi-verbinding. VPN verbergt je locatie, zodat je gemakkelijk verbindt met een server in een ander land, waarna websites denken dat je daar bent.

Download TunnelBear VPN in Google Play (gratis)

Hoe ziet jouw top 5 voor 2014 eruit? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu