De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 favoriete Android-apps van 2016: Rick

Rick van der Veer
28 december 2016, 14:14
4 min leestijd
De 4 favoriete Android-apps van 2016: Rick

Ieder jaar test onze redactie honderden nieuwe apps. In deze laatste week van het jaar zetten we onze favoriete apps van 2016 op een rijtje. Vandaag laten we je Ricks favoriete Android-apps zien.

Lees verder na de advertentie.

Rick’s favoriete Android-apps van 2016

Ook in 2016 verschenen er weer een heleboel nieuwe apps en games of kregen bestaande apps grote nieuwe features. Ik heb er dan ook voor gekozen om in mijn lijstje niet alleen een paar nieuwe apps te verwerken, maar ook een app te noemen die ik al jaren gebruik, maar een behoorlijk grote update heeft gekregen in de afgelopen tijd.

Reddit: The Official App

Aan het begin van het jaar kwam Reddit dan eindelijk met een eigen app voor Android. Het internetforum was al jaren bruikbaar op mobiele platformen met apps van externe ontwikkelaars, maar is nu eindelijk via de officiële weg te lezen.

Waar de app naar mijn mening in uitblinkt is de Card View. Met deze modus zie je afbeeldingen, gifjes en video’s direct in groot formaat. Dit is ideaal als je een subreddit met bijvoorbeeld memes, kattenplaatjes of landschapfoto’s wil bekijken. Voor het lezen van lange lijsten met comments geef ik nog altijd de voorkeur aan Relay for Reddit, maar voor een simpelere ervaring die de inhoud van posts centraal zet is de officiële Reddit-app een plezier om te gebruiken. De officiële app is bovendien razendsnel en lekker vloeiend in het gebruik.

Download Reddit: The Official App in Google Play (gratis)

Bully: Anniversary Edition

bully anniversary edition

Bully: Anniversary Edition is de Android-versie van de gelijknamige game die Rockstar Games tien jaar geleden op de markt bracht. In het spel speel je als Jimmy, een pestkop die naar een kostschool gestuurd wordt. Om je tijd aan de Bullworth Academy te overleven moet je niet alleen je cijfers op peil houden, maar ook je reputatie bij de verschillende kliekjes op school.

Naast alles uit het originele spel voor consoles en PC heeft Rockstar de mobiele versie voorzien van een multiplayercomponent. De minigames die je bijvoorbeeld in de les moet spelen kun je nu tegen je vrienden spelen om te kijken wie er het beste in is. Deze game heeft me dan ook alweer uren weten te vermaken, maar dan op mijn smartphone in plaats van op het grote scherm.

Download Bully: Anniversary Edition in Google Play (6,99 euro)

Nova Launcher

favoriete Android-apps

Nova Launcher is één van de populairste apps onder power users en is dan ook mijn meestgebruikte app van dit jaar. De homescreenvervanger is in vrijwel iedere stijl in te stellen die je fijn vindt, of dat nou Google Pixel-achtig is of juist een uiterlijk naar keuze met thema’s uit de Play Store.

Wat de app voor mij zo prettig maakt zijn de snelkoppelingen die je overal in kunt stellen. Zo open ik mijn notificatiescherm met een veeg naar beneden, de app-lijst met een veeg naar boven en schakel ik met een dubbele tik het scherm weer uit. Ook gebruik ik de notificatiebadges om te checken of ik nog een ongelezen bericht heb dat ik per ongeluk heb weggeveegd. Ik heb daarnaast mijn homescreen zo ingedeeld dat er meer icoontjes op één scherm passen door een groter raster in te stellen.

Voor veel van de functies die ik persoonlijk het meest gebruik heb je wel de Prime-versie van Nova Launcher nodig. Deze is op moment van schrijven nog een paar dagen in de aanbieding voor maar 50 cent. Bovendien heeft de Nova Launcher 5.0-update een heleboel nieuwe functies toegevoegd, waaronder app shortcuts en de Pixel-zoekbalk.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Download Nova Launcher Prime in Google Play (0,50 euro)

Google Achtergronden

favoriete Android-apps

Een Google-app die een beetje onder de radar is gebleven dit jaar is Google Achtergronden. Deze app lost het probleem op van geen leuke achtergrond hebben door iedere dag een verse wallpaper op je toestel in te stellen. Je kiest simpelweg uit een categorie zoals landschappen of texturen en de app zet iedere dag een nieuwe achtergrond op je homescreen. Als je Android 7.0 Nougat of hoger draait kun je deze ook op je vergrendelscherm zetten.

Persoonlijk geef ik niet zo veel om achtergronden, waardoor ik altijd moeite heb een goede wallpaper te vinden voor mijn smartphone. De Google Achtergronden-app loste dit probleem in één klap voor me op door niet alleen dagelijks een achtergrond te kiezen, maar deze ook dagelijks te vervangen door iets anders. Ik zou alleen willen dat de app ook op oudere Android-versies de afbeeldingen op het vergrendelscherm zou zetten.

Download Google Achtergronden in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu