De 4 favoriete Android-apps van 2016: Wouter

Wouter Nijsen
27 december 2016, 13:22
2 min leestijd
De 4 favoriete Android-apps van 2016: Wouter

Ieder jaar test onze redactie honderden nieuwe apps. In deze laatste week van het jaar zetten we onze favoriete apps van 2016 op een rijtje. Vandaag is Wouter aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Wouter’s favoriete Android-apps van 2016

Laat ik eerlijk zijn: het was best moeilijk om mijn favoriete apps voor 2016 te selecteren. Enerzijds omdat ik veel apps test en meestal alleen de standaard-apps op mijn smartphone laat staan, anderzijds omdat er in 2016 simpelweg niet zo veel toffe apps zijn verschenen. In het lijstje hieronder vind je daarom twee nieuwe apps, en een oudere die ik dit jaar pas heb ontdekt.

Hearthstone

Kaartspel Hearthstone werd al in 2014 voor Android uitgebracht, maar heb ik dit jaar pas echt ontdekt. Er zijn dan ook behoorlijk wat uurtjes in de game gestoken, sterker nog: Hearthstone is de game die ik dit jaar verreweg het meeste heb gespeeld. Vooral tof is dat het een echt strategiespel is, waarin je goed moet nadenken over je keuzes, en je bij een verkeerde beslissing direct de gevolgen ziet. Ook leuk is dat ontwikkelaar Blizzard de game blijft uitbreiden, waardoor je na een paar maanden weer een nieuwe set kaarten krijgt om mee te spelen. Aanrader!

Download Hearthstone in Google Play (gratis)

Rayman Classic

rayman classic

Game-uitgever Ubisoft vierde dit jaar zijn 30-jarige bestaan en bracht daarom de originele Rayman uit voor Android en iOS. De game is al behoorlijk oud, maar ziet er op smartphones nog redelijk uit en is erg leuk om te spelen, zeker als je de game vroeger op de oude spelcomputers heb gespeeld. Klein minpuntje is de besturing, die door de virtuele joystick niet altijd lekker werkt. Dit is soms frusterend, aangezien Rayman Classic een pittige game is waar je goed moet opletten en juist moet timen.

Download Rayman Classic in Google Play (gratis)

Flamingo

Dit jaar verscheen er een nieuw alternatief voor de officiële Twitter-app: Flamingo. De applicatie ziet niet alleen fraaier uit, maar is ook volledig aanpasbaar met veel verschillende thema’s en kleuren. Ook zit de app tjokvol met functies. Zo is er een 3D Touch-achtige optie: tik je op een profiel en houd je je vinger even op het scherm, dan krijg je een kleine voorvertoning te zien. Ook is er een nachtmodus aanwezig en zijn er een heleboel instellingen om mee te spelen.

Download Flamingo in Google Play (2,29 euro)

Prisma

prisma android

Nog een app die niet in mijn lijst mag ontbreken: Prisma. Deze foto-app maakt het schieten van kiekjes nog leuker doordat je al je foto’s gemakkelijk kunt omtoveren tot een kunstwerk. Het fijne hiervan is dat je geen ervaren smartphonefotograaf hoeft te zijn om mooie beelden te produceren. Prisma is de afgelopen maanden uitgebreid met verschillende functies, maar de filters en andere effecten blijven het leukst om mee te spelen.

Download Prisma in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu